Bestuursconflict raakt niet opgelost bij Hengelclub West waar ook nog ingebroken werd

Hengelclub West ligt al een tijdje stil en kreeg te maken met een inbraak. © JT
Redactie KW

De saga rond vissersclub Hengelclub West kreeg alweer een nieuwe wending. Door een interne machtsstrijd ligt de vissersclub al een tijdje stil en er werd nu ook ingebroken. “Niemand weet of er iets gestolen is want beide partijen mogen nog steeds de kantine niet betreden.”

Ook via de rechtbank kwam er nog geen oplossing, waardoor de leden de dupe zijn en tijdens het mooie zomerweer hun favoriete hobby niet kunnen beoefenen. Tot overmaat van ramp is er nu ook nog eens ingebroken in de kantine. Gemeenteraadslid Tomas De Meyer (Groep 21) wil zich opwerpen als beheerder om de hele zaak weer op de rails te krijgen. “Per toeval werd ontdekt dat er een raam van de kantine gesneuveld is”, aldus Tomas De Meyer. “Niemand weet of er iets gestolen is want beide partijen mogen nog steeds de kantine niet betreden.”

Beheerder aanduiden

Schepen voor Sport Frederik Sap (Allen 8830) deed alvast aangifte bij de politie. Verder wacht hij de gerechtelijke procedure af betreffende het inwendige bestuursconflict. Tomas De Meyer wil graag zo snel mogelijk een oplossing zien: “De hele kwestie sleept al veel te lang aan. Volgende week start het gerechtelijk verlof en dan is het weer twee maanden niks. De vissers willen zo snel mogelijk opnieuw hun hobby beoefenen. Vanuit de rechtbank is de oproep gedaan om een beheerder aan te duiden en ik wil gerust die verantwoordelijkheid nemen. Het gemeentebestuur wacht gewoon af.”

Verder gaat ook het gerucht de ronde dat er ondertussen wel al gevist werd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier