Vrijdagavond voerde de politie verschillende snelheids- en alcoholcontroles uit op verschillende plaatsen van de politiezone Grensleie (Menen, Ledegem, Wevelgem). Een Frans voertuig spande de trieste kroon met verschillende inbreuken.

Op de N58 ter hoogte van de kluifrotonde in Rekkem werd de wagen geflitst met 178 km/uur. Dat is bijna het dubbele dan de toegelaten snelheid van 90 km/uur.

Bovendien bleek de Franse chauffeur positief te testen na een speekseltest. (cocaïne/amfetamines). De politie laat ook weten dat er in de wagen een plastic zakje werd gevonden met een witte, poederige substantie en wat resten cannabis.

Op de Kezelberg in Moorsele begingen 49 van de 1.548 gecontroleerde chauffeurs een snelheidsovertreding. In de Moeskroenstraat in Menen waren dat 16 van de 930 gecontroleerde wagens en op de N58 in Rekkem 42 van de 242 gecontroleerde auto's.

Vrijdagavond voerde de politie verschillende snelheids- en alcoholcontroles uit op verschillende plaatsen van de politiezone Grensleie (Menen, Ledegem, Wevelgem). Een Frans voertuig spande de trieste kroon met verschillende inbreuken.Op de N58 ter hoogte van de kluifrotonde in Rekkem werd de wagen geflitst met 178 km/uur. Dat is bijna het dubbele dan de toegelaten snelheid van 90 km/uur.Bovendien bleek de Franse chauffeur positief te testen na een speekseltest. (cocaïne/amfetamines). De politie laat ook weten dat er in de wagen een plastic zakje werd gevonden met een witte, poederige substantie en wat resten cannabis.Op de Kezelberg in Moorsele begingen 49 van de 1.548 gecontroleerde chauffeurs een snelheidsovertreding. In de Moeskroenstraat in Menen waren dat 16 van de 930 gecontroleerde wagens en op de N58 in Rekkem 42 van de 242 gecontroleerde auto's.