Bestuurder kan zelf uit wagen klimmen nadat hij in kanaal Bossuit-Kortrijk belandt

De wagen werd getakeld met de hulp van twee brandweermannen.© NDZ
De wagen werd getakeld met de hulp van twee brandweermannen.© NDZ
Redactie KW

Brandweer, duikers en een ziekenwagen werden zaterdagmorgen in alle vroegte opgeroepen naar de Sluislaan in de Zwevegemse deelgemeente Moen. Kort daarvoor was een Volvo V60 daar in het ijskoude water van het kanaal Bossuit-Kortrijk terechtgekomen.

Het ongeval deed zich voor rond 3.45 uur toen de Volvo V60 uit de Vaartstraat kwam gereden. Ter hoogte van de kruising met de Sluislaan reed de bestuurder van de wagen rechtdoor in plaats van links of rechtsaf te slaan naar de Sluislaan, die vlak langs het kanaal ligt.

De wagen schoof eerst nog over de grasberm en dook toen het ijskoude water in. De bestuurder van de Volvo raakte gelukkig op eigen kracht uit het voertuig en kon naar de kant zwemmen. De onfortuinlijke man werd even opgevangen bij buren voor hij voor verzorging naar het AZ Groeninge in Kortrijk werd overgebracht.

Aangebeld bij buren

“Ik was deze morgen al vroeg wakker omdat ik de ramadan volg en dus moet eten voor zonsopgang. Plots hoorde ik gierende remmen en een doffe knal. Toen ik buiten keek, kon ik nog net zien hoe de wagen in het water terechtkwam. Meteen verwittigde ik de hulpdiensten, daarna ben ik naar ginder gelopen”, vertelt bewoner Rachid El Ghirib (45) die vlakbij de plaats van het ongeval woont.

De bestuurder raakte op eigen kracht uit het zinkende voertuig en belde aan bij een naburige woning. “Hij belde met doorweekte kleren bij ons aan en zei dat hij in het kanaal was terechtgekomen. Tijdens het ongeval had hij ook een slag op het hoofd gekregen, wellicht door met z’n hoofd tegen de voorruit terecht te zijn gekomen. We gaven hem meteen verse kledij, zodat hij z’n doorweekte kledij kon uittrekken. De bestuurder werd daarna voor een check-up naar het ziekenhuis gebracht”, vertelt een andere buur.

Takelen

Enkele duikers gingen meteen het water in en hielden nog een zoekactie, om er zeker van te zijn dat er geen andere slachtoffers meer waren. Dat bleek gelukkig niet het geval. Een takeldienst kwam ter plaatse met zwaar materiaal. Twee brandweerduikers assisteerden om de wagen uit het water te takelen. Al die tijd werd de scheepvaart op het kanaal stilgelegd.

(NDZ)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.