Bestuur KSV Pittem ondergaat grondige metamorfose

De hervorming van het bestuur moet de werking van de club ten goede komen. We zien vlnr. Kevin Deman, Steven Monteyne en Andy Kindt. (foto Jan)
De hervorming van het bestuur moet de werking van de club ten goede komen. We zien vlnr. Kevin Deman, Steven Monteyne en Andy Kindt. (foto Jan)
Redactie KW

Het bestuur van KSV Pittem heeft recent toch wel een grote metamorfose ondergaan. De functie van voorzitter is weggevallen en vervangen door drie bestuurders en ook de rol van het vroegere bestuur is bijgestuurd. Onder meer een grotere ambitie ligt aan de basis van deze beslissing.

“Corona heeft er uiteraard ook bij ons voor gezorgd dat het een moeilijk jaar was, maar het heeft de genomen beslissingen ook enigszins versneld doordat er meer tijd was om alles uit te werken en de statuten aan te passen”, vertelt Andy Kindt ons. “We merkten al een tijdje dat er iets schortte aan de werking van de vereniging en dat we de structuur van het bestuur eens onder de loep moesten nemen. Wat opviel was dat de bestuursploeg dermate groot geworden was dat vergaderingen enorm lang werden (doordat iedereen zijn zeg wilde doen) en dat beslissingen nemen zeer moeilijk geworden was. Dat kwam de werking dus niet ten goede. We moesten dus naar een inkrimping aan de top en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een ware ommezwaai en de beslissing om geen voorzitter meer aan het hoofd te zetten, maar drie gelijkwaardige bestuurders: ikzelf, Steven Monteyne en Kevin Deman.”

Twee besturen

“Het spreekt voor zich dat alles in nauw overleg met het vroegere bestuur gebeurd is en deze mensen zijn overigens niet buitenspel gezet, in tegendeel zou ik zelfs zeggen”, gaat Steven Monteyne verder. “Heel wat besprekingen hebben ertoe geleid dat besloten werd een hoofdbestuur en een dagelijks bestuur in het leven te roepen. De taak van het hoofdbestuur, waar ikzelf, Andy en Kevin in zetelen, is om die beslissingen te nemen die de club als geheel aangaan. Het dagelijks bestuur, waar overigens heel wat mensen van het vroegere bestuur in zitten, zal zich bezig houden met de dagelijkse leiding van de vereniging. Ik denk bijvoorbeeld aan de uitbating van de cafetaria en het financiële of sportieve reilen en zeilen van de club. We hebben er vooral voor gekozen, zowel binnen het hoofdbestuur als het dagelijks bestuur, om de mensen in te zetten op die vlakken waar ze zelf het meeste knowhow hebben. Ik wil overigens aangeven dat het jeugdbestuur, waar Andy voorzitter blijft, onveranderd blijft bestaan. De werking daar was goed en verandering was niet nodig.”

Sportieve ambities

“We willen niet onder stoelen of banken steken dat we ook grote sportieve ambities hebben en willen proberen zo snel mogelijk de overstap van vierde naar derde provinciale te maken”, vervolgt Kevin.

“Betere werking was echt nodig”

“Belangrijk hierin is dat we dit willen doen door zoveel mogelijk in te zetten op onze eigen jeugdspelers, iets waar we voordien al mee bezig waren en met resultaat. De laatst matchen speelden bijvoorbeeld vier of vijf van onze eigen jeugdspelers mee in de eerste ploeg en waren ze zeker hun plaats in de ploeg waard. We vinden dat een promotie naar derde provinciale niet alleen sportief, maar ook publicitair van belang is. We moeten er niet flauw over doen, een promotie naar derde is een belangrijke factor om onze eerste ploeg aantrekkelijk te houden. Bepaalde spelers willen bijvoorbeeld niet in vierde spelen, maar staan wel te dringen om in derde aan de slag te gaan. Ook naar de sponsors toe is dit geen onbelangrijk argument om de onderhandelingen positief af te kunnen ronden. Het is voor ons echter wel belangrijk dat wanneer we promoveren, we minstens in de middenmoot kunnen meedraaien. Als het maar is om aan de staart te bengelen, blijven we liever waar we zijn.”

Boarding

“Een groot deel van de investeringen van vorig jaar, zeg maar een paar tienduizend euro, zijn overigens naar onze nieuwe boarding voor het indoortornooi gegaan, maar deze mogen ook echt wel gezien worden”, geeft Andy trots aan.

“We willen snel de overstap naar derde provinciale maken”

“Tijdens de kerstvakantie hebben we deze, met toelating van de gemeente, al eens volledig kunnen opzetten en hebben we onze jeugdploegen van U8 tot U13 er laten in trainen. Op die manier kon alles uitgebreid getest worden en konden eventuele tekortkomingen nog opgespoord en weggewerkt worden. De bevindingen waren meer dan positief: de rubberen matten om schade aan de vloer te voorkomen zijn perfect, door het standenbouwsysteem is het opzetten en afbreken zeer eenvoudig geworden en de wanden zelf hebben hun degelijkheid bewezen. Het was een grote kost, maar het niet meer kunnen organiseren van het tornooi zou een nog groter verlies betekenen. Om een stuk van de investering terug te verdienen, verhuren we de boarding overigens ook aan andere clubs. Op www.voetbalboarding.be vind je alle info.” (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.