Beste wakeboarders komen naar Lakeside Paradise in Knokke-Heist

© foto DM
Redactie KW

Op zaterdag 4 en zondag 5 april organiseert Lakeside Paradise in samenwerking met het gemeentebestuur en Red Bull de Lakeside Paradise Cold Water Classic. De viersterrenwedstrijd brengt de wereldtop wakeboarden naar Knokke.

De Cold Water Classic is de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Met een geschatte watertemperatuur van 10 graden wordt het voor de deelnemers erg koud. Velen onder hen zaten tijdens de wintermaanden op exotisch gelegen kabelbanen om het nieuwe seizoen voor te bereiden.

“Zo ook Glenn Vandenberghe en Rolf Devriese uit Knokke-Heist die maandenlang trainden op verschillende kabelbanen in de Filipijnen of Thailand”, weet organisator Frank Vanleenhove. “Bij de jongeren U19 is het uitkijken naar Casper Van Hemelryck-Bray, genomineerd als beloftevolle jongere. Bij de dames is iedereen benieuwd hoe Belgisch kampioene Pauline Appelmans uit de wintermaanden komt na haar wekelijkse trainingssessies op Lakeside Paradise.”

Voor deze wedstrijd wordt het principe van ‘equal prize’ gehanteerd. Dat wil zeggen dat de mannen en de vrouwen de prijzenpot van 5.000 euro gelijk verdelen. Bij de dames heeft Julie Lupij uit Polen, nummer twee op de wereldranking, al bevestigd. Ook de heren Max Milde uit Duitsland, Lior Sofer uit Israel, Marko Gacic uit Kroatie en Jasper Van Schuchtelen uit Nederland tekenen present. Daarmee is de top vier van de wereld op de afspraak.

Groot scherm

“De wedstrijdleiding is in handen van de IWWF. Er wordt een zevenkoppige internationale jury ingevlogen. De wedstrijd wordt over de hele wereld gevolgd, want momenteel staat er geen andere viersterrenwedstrijd op de kalender. De toegang is gratis”, aldus Frank Vanleenhove.

“Toeschouwers zullen plaatsnemen rondom het meer op speciaal voorziene tribunes aan de waterkant. Alle heats worden door een MC op een deskundige manier uitgelegd en aan elkaar gepraat. Op een groot scherm kan je de resultaten volgen.”

(Dirk Meulders)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier