Beste horecazaken worden bekroond in Roeselare

Woensdagavond worden de beste Roeselaarse horecazaken bekendgemaakt tijdens de Horeca Awards. De feestelijke avond in de vip-lounge van KSV Roeselare wordt onder meer opgevrolijkt door Sam Gooris die er zijn meezingers brengt.

Henk Vergote en Dominiek Daeninck (rechts) klinken op een geslaagde editie. © Stefaan Beel

“De Horeca Awards zijn eigenlijk een spin off van de Roeselare Awards”, vertelt Henk Vergote die ook deel uitmaakt van de organisatie van de Roeselare Awards. “De Horeca Awards zijn er gekomen doordat het voor genomineerde horecazaken altijd aartsmoeilijk was om aanwezig te zijn op de feestavond van de Roeselare Awards die telkens een zaterdagavond is. Daarom werd een apart horeca-event in het leven geroepen dat op een woensdagavond feestelijk wordt afgesloten.”

“We organiseren dat om de twee jaar”, neemt Dominik Daeninck over. “De horecavijver is niet groot genoeg om jaarlijks een aantal zaken te nomineren in een vijftal categorieën.

In het organisatiecomité zetelen naast Vanessa Dehullu van de cel Economie van de stad ook Dimitri en Kelly van Le Nord, Davy Cappelle van KSV Roeselare, de voorzitter van het Roeselaarse horecamanagement Jean-Claude Vanbesien en Henk en ikzelf.”

Er werd een apart horeca-event in het leven geroepen op een woensdagavond

“De uiteindelijke winnaars worden verkozen door de stemmen van de klanten op de Facebookpagina van de Horeca Awards en ook door de stemmen van de aanwezigen op de feestavond op 13 november vanaf 19 uur.”

De genomineerden in de diverse categorieën zijn: Beste frituur: Jimmy’s Fritshop, Derry’s frituur, West-Friet, Prinsenhof en Shifters, Beste brasserie: De Koornbloem, ARhus Café, Tastoe Roeselare, De Zoete Wever en Nowme, Beste restaurant: Gastro Henri, b’artiste, Eethuis De steeg, Weinbeisserei en Bistro Maison Marie, Beste café: ‘t Hoekske, De Elleboog, De Lange Giraf, MOJO en ‘t Motje, Beste starter: Koerskaffee, Mooma, Brasserie Flandria, De Zoete Wever, Sportline’s Offside Bar, Twenty seven, De Overburen, Derry’s frituur, Cirque en Merl’O.

All in-kaarten voor de Horeca Awards zijn te verkrijgen via de Facebookpagina van de Horeca Awards en kosten 105 euro per stuk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.