Best of Brugge-awards bekroont jeugdig plaatselijk talent

Winnaars en uitreikers van de awards samen in beeld. © TB
Redactie KW

Een recordaantal van 4.409 mensen bracht zijn stem uit voor de zevende editie van Best of Brugge.

De Best of Brugge-awards zijn een initiatief van Villa Bota en Het Entrepot. Het was inmiddels voor de zevende keer dat ze awards uitreikten. Dit gebeurde in Theaterzaal De Biekorf, die voor de gelegenheid helemaal volgelopen was.

“Gedurende drie weken konden alle Bruggelingen stemmen op hun favoriete jongerenorganisaties en -activiteiten die het afgelopen jaar Brugge deden bruisen”, zegt Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator van Het Entrepot. “De genomineerden riepen hun achterban meermaals op om te stemmen. Een teken dat de awards gegeerd zijn.”

Niet alleen de winnaars stonden in de schijnwerpers. Ook de uitreikers waren verantwoordelijk voor de galafactor van de avond. Kersvers burgemeester Dirk De fauw (CD&V) bijvoorbeeld, of voormalig-Slimste Mens Xavier Taveirne. Maar ook de ex-voorzitter van Het Entrepot en Villa Bota Franky Demon (CD&V) en zijn opvolger, schepen van Jeugd Mathijs Goderis (sp.a).

“Het is voor mij een eer om een award uit te reiken aan jonge, talentvolle Bruggelingen“, sprak Goderis, die een award uitreikte aan KSA Sint-Trudo. “Iedereen in deze zaal heeft vorig jaar op zijn of haar eigen manier iets betekend voor onze stad. Dat verdient erkenning.”

Hierbij een overzicht van alle winnaars:

· DJ/Producer: Miss Charlie

· Band/Artiest: Sunflower

· Evenement: Campo Solar

· Jonge Ondernemer (Turbo): Oekaf oftewel Julie Blanckaert

· Urban Creative: J+ Dance Crew

· Media: BLVRD

· Jongerenvereniging: KSA Sint-Trudo

· Koffiebar: Li-o-lait

· Brugs Bruis: DOK54

· Quarter Lifetime Achievement award: DAMP

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier