Bespeel jij straks het Ardooise kerkorgel?

Ontdek alles over de kerk op Open Monumentendag. © (Foto JM)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

De kerkbesturen van Ardooie en Koolskamp gooien op open monumentendag de deuren open voor een uniek kerkbezoek. Iedereen die er zin in heeft kan in Ardooie het kerkorgel bespelen op die dag. Vanaf nu kan je u laten registreren.

De kerken van Ardooie en Koolskamp kan je vanuit een uniek perspectief bekijken ter gelegenheid van Open Monumentendag. Dit is een initiatief van de gemeente en van de beide kerkbesturen dat gepland is op 12 september. Je klimt die dag tot in de klokkentorens en in Ardooie kan je als muzikaal getalenteerde het kerkorgel bespelen.

“Veel inwoners komen dagelijks aan de kerk voorbij, maar zijn zich niert bewust van de heemkundige waarde”, zegt schepen Soenens. “Op Open Monumentendag krij je meer te weten over de rijke geschiedenis en de architectuur van onze kerken.”

In de beide kerken leer je in een uur alles over de techniek, de heemkunde en de kerkbezittingen. “Het geheel is bovendien kindvriendelijk”, zegt de schepen. Wil je die dag even het Ardooise kerkorgel bespelen ? Dat kan. Het orgel behoort tot de grootste van de provincie. Voor een speelmoment moet je je registreren en het is ook handig om je te registreren voor een begeleid kerkbezoek.

Dit kan op www.ardooie.be/inschrijvingen. Info op 051/74 40 40.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier