Besox run against cancer in Knokke-Heist mikt op vijfvoud deelnemers van vorig jaar

Frank Van Leenhove en Christophe Morbee: "Niets beter dan wat gezonde lichaamsbeweging op een zondagmorgen!" (foto DM)
Redactie KW

Twaalf maanden geleden maakte de ‘Besox Runs against cancer’ met 100 deelnemers een bescheiden debuut. Nu zondag 10 maart mikt de organisatie op minstens het vijfvoud, ook wat opbrengst betreft. Een realistisch doel, want het evenement wijkt van het Zegemeer uit naar Lakeside Paradise. Daar kan je van 10 tot 13 uur op eigen snelheid rondjes draaien rond het Duinenwatermeer.

“Vorig jaar hielden we het met deze speciale run bij een opbouwevenement. We maakten toen aan het Zegemeer een bescheiden debuut. Vooral het logistiek gedeelte was een opdracht die we onderschat hebben”, weet initiatiefnemer Christophe Morbee. “Vandaar dat we geen moment aarzelden toen Frank Van Leenhove voorstelde om de handen in elkaar te slaan en naar Lakeside Paradise uit te wijken. Zo kon ons evenement meer glans en glorie krijgen.”

Mikken op 500 lopers

“We hebben onmiddellijk de schouders onder het evenement gezet en schreven alle fietsclubs, triatlonatleten en sportverenigingen aan om deel te nemen”, aldus Frank Van Leenhove. “Wij willen nu zondagochtend minstens 500 sportievelingen uit hun kot krijgen om deel te nemen aan onze run tegen kanker. Niets beter dan wat gezonde lichaamsbeweging op een zondagmorgen! De deelnemers kunnen in Lakeside Paradise gebruik maken van de kleedkamers en douches. Achteraf kan je dan uitblazen op het terras”, weet Frank Van Leenhove. “Buiten zal een dj van Red Bull voor een muzikale boost zorgen. Verder zijn er vuurkorven om je op te warmen. Bij het start- en aankomstpunt is er een triomfboog, warme drank, fruit en bevoorrading voorzien. We hebben alles gedacht”, gaat Frank verder.

Deelnemen is gratis

“Het is de bedoeling dat je in groep, met een vereniging, familie of vrienden tussen 10 en 13 uur één of meerdere rondjes komt lopen rond het Duinenwatermeer. Eén rondje is 1.200 meter en iedereen loopt zijn eigen tempo. Deelnemen is gratis. We voorzien wel een box waarin iedereen een donatie kan storten. De opbrengst gaat rechtstreeks naar Kom op tegen Kanker. Vorig jaar werd er een bedrag van 1.500 euro gedoneerd. Nu rekenen we op minstens een vijfvoud!”, besluit Frank.

Na afloop is er een gezellig samenzijn en kan iedereen genieten van een aperitief, een spaghetti en een dessert. Volwassenen betalen 15 euro, jongeren onder de 12 jaar 10 euro. Een deel van die opbrengst gaat eveneens naar Kom op tegen kanker. (DM)

Om mee te lopen moet je niet inschrijven, voor de lunch wel. Dat kan door te mailen naar info@lakesideparadise.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier