Besmettingen in school Spelenderwijs in Alveringem beperkt, maar schoolbus rijdt niet uit

Patrick Firey is de directeur van gemeentelijke basisschool Spelenderwijs, waar het voorbije weekend bij drie kinderen besmettingen aan het licht kwamen.©Anne Bovyn Anne Bovyn
Patrick Firey is de directeur van gemeentelijke basisschool Spelenderwijs, waar het voorbije weekend bij drie kinderen besmettingen aan het licht kwamen.©Anne Bovyn Anne Bovyn
Redactie KW

De coronabesmettingen in de gemeentelijke basisschool Spelenderwijs in Alveringem zijn voorlopig beperkt. “Op dit moment hebben we geen indicatie dat ons een uitbraak staat te wachten.” Dat zegt burgemeester Gerard Liefooghe, bevoegd voor Onderwijs.

“Zaterdagvoormiddag ontving ik de info dat drie kinderen van onze gemeentelijke basisschool in de Nieuwstraat positief hebben getest op het coronavirus”, zegt burgemeester Liefooghe. “Het gaat om twee broertjes uit het derde en vierde leerjaar van wie één van de ouders besmet is geraakt en één kindje uit het tweede leerjaar. Wij hebben aan het CLB de vraag gesteld of de hele school getest moet worden, maar dat acht men niet nodig. Deze morgen heb ik preventief wel opdracht gegeven om de schoolbus tien dagen niet te laten uitrijden en om gegroepeerde activiteiten voor kinderen onder de 12 jaar tien dagen on hold te zetten. Directie en leerkrachten zijn uiteraard waakzaam voor eventuele bijkomende besmettingen en ik hoor dat enkele ouders hebben beslist om kinderen met verkoudheden deze morgen ook preventief thuis te laten.”

Andere scholen

Of er ook in andere Alveringemse scholen besmettingen zijn? “Wel, ik weet dat zowel in de vrije basisschool van Leisele als in die van Alveringem telkens één leerkracht in quarantaine zit”, horen we nog. (AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.