Besmettingen in Meens woonzorgcentrum lopen op: 24 bewoners en 13 personeelsleden positief

Woonzorgcentrum Andante in Menen. © MPM
Olaf Verhaeghe

In het Meense woonzorgcentrum Andante hebben dinsdag 24 bewoners en 13 personeelsleden positief getest op het coronavirus. Twee bewoners verblijven ook in het ziekenhuis. Bezoek op de cohorteafdeling is niet toegelaten, op de andere afdelingen kan bezoek wel.

Begin deze week werd duidelijk dat in het Meense woonzorgcentrum 15 mensen besmet waren geraakt met het coronavirus. Dinsdag organiseerde Andante een algemene testronde om een volledig beeld te krijgen van de situatie. Uit de resultaten blijkt nu dat er 24 bewoners positief zijn. Twee van hen liggen in het ziekenhuis. Ook 13 personeelsleden testten positief op het virus. Vier van hen vertonen geen symptomen en blijven aan het werk op de cohorteafdeling waar alle besmette bewoners tijdelijk verblijven.

“Om de werkdruk niet nog extra te verhogen op ons zorgpersoneel worden momenteel geen nieuwe opnamen gepland”, zegt Patrick Plancke, hoofd IVA Zorg Menen. “Als alles verder vlot verloopt, kan vanaf zaterdag op de gewone afdelingen de bezoekregeling zoals voorheen terug starten. Kamerbezoeken in de cohortezone worden voorlopig niet toegelaten. Er is wel een mogelijkheid tot raamcontacten.”

“Het is belangrijk dat we deze besmettingscijfers ook correct interpreteren als we naar de algemene besmettingsgraad van onze stad Menen kijken”, pikt schepen van Zorg Renaat Vandenbulcke (N-VA) in. “Momenteel zitten deze geconcentreerde besmettingen dus ook in de totaalcijfers voor Menen. 37 gevallen zijn dus niet wijd verspreid binnen onze stad, maar zitten geïsoleerd in ons woonzorgcentrum Andante. Een belangrijke kanttekening toch.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier