Besmetting onder controle in woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne

© foto BRU
Redactie KW

Goed nieuws uit woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne dat enkele intensieve weken achter de rug heeft. Nadat op 1 april de eerste bewoner van het woonzorgcentrum, dat 176 bewoners telt, positief testte, werden meteen 2 van de 6 afdelingen in quarantaine geplaatst. Door kort op de bal te spelen bleef het aantal besmettingen in april te beperken tot 17 en bleven de overige 4 afdelingen gespaard.

“Gezien er in april al besmettingen waren geweest in ons woonzorgcentrum werden op 4 mei ook alle 160 medewerkers getest”, vertelt directrice Sonja Vertriest. “Uit deze testronde bleek 1 medewerker positief te zijn voor het virus, waarna dit personeelslid meteen in thuisquarantaine werd geplaatst. Ook een tweede medewerker werd verplicht thuis geplaatst na een eerder positieve test. Om hun toestand verder op te volgen onderhouden we wekelijks contact.”

Cohortafdeling definitief gesloten?

In mei werden ook alle bewoners grondig getest, maar bij geen enkel van hen kon het coronavirus worden aangetroffen, al houdt het woonzorgcentrum er rekening mee dat er eventueel vals negatieve resultaten bij kunnen zijn. “We blijven verder alle voorzorgsmaatregelen strikt opvolgen en blijven alert op mogelijke symptomen bij de bewoners”, gaat Vertriest verder. “Van de 176 bewoners werden de voorbije weken 17 bewoners in de cohortafdeling verzorgd. Vandaag mogen de laatste bewoners deze afdeling verlaten, waarop we deze cohortafdeling hopelijk definitief kunnen gaan sluiten.”

Ondanks de goede zorgen overleden 2 bewoners in het ziekenhuis aan bevestigde Covid-19, wat een diepe indruk naliet in het woonzorgcentrum, maar de goede teamspirit en de steun van de families helpen mee in het verwerkingsproces. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier