Besmetting binnen jeugdbeweging in Ingelmunster zorgt voor annulatie van geplande activiteiten

Ook in Ingelmunster verspreidt het coronavirus zich razendsnel. Het gemeentebestuur heeft weet van een toenemend aantal besmettingen binnen een jeugdvereniging in Ingelmunster. Daarom ondernemen ze direct actie.

Deze jongeren hebben er niets mee te maken, maar ook Chiro Mandelburcht in Ingelmunster moet de deuren sluiten. © (Foto FODI)

“De geplande activiteiten voor de Dag van de Jeugdbeweging op vrijdag 23 oktober gaan niet door. Ook alle activiteiten van de Ingelmunsterse jeugdbewegingen, ongeacht de leeftijd van de deelnemers, worden geannuleerd tot en met zondag 1 november. We blijven de situatie op de voet volgen en zullen verdere maatregelen nemen als dat nodig is. Daarnaast wachten we ook de regeringsbeslissing af in verband met de protocollen van jeugd, cultuur en sport. We roepen iedereen nogmaals op om alle maatregelen strikt op te volgen. Alleen zo kunnen we het virus bestrijden”, laat de gemeente weten.

Burgemeester Kurt Windels zei in een korte reactie dat de gemeente deze maatregel neemt in het belang van iedereen. Dinsdagavond zei de burgemeester in de gemeenteraad dat sommigen jongeren nu blijkbaar samen kwamen in de jeugdlokalen, sinds de cafés waren gesloten. Toen zei de burgemeester : “Dat kan niet en dat hebben we ook aan de jeugdraad laten weten, zodat ze de jeugdbewegingen kunnen informeren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.