https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Besmette patiënt met coronavirus in Zorgverblijf Ter Duinen in Nieuwpoort

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Een 88-jarige vrouw die verbleef in het Zorgverblijf Ter Duinen heeft positief getest op besmetting met het Coronavirus COVID-19. Dat werd vandaag gemeld aan burgemeester Geert Vanden Broucke.

“We vernemen jammer genoeg dat labo-onderzoek de besmetting ondertussen bevestigd heeft. De patiënt werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gevoerd. Daar zal deze persoon de nodige verzorging krijgen. We hopen dat de ziekte voorspoedig verloopt en wensen deze patiënt het allerbeste”, aldus burgemeester Vanden Broucke.

Directeur van Ter Duinen Katrien De Beule reageert: “Onze medewerkers doen hun uiterste best om onze verblijvers zo goed mogelijk op te vangen en te verzorgen. Onze instelling volgt ook strikt de richtlijnen op en een arts is continu aanwezig.”

Burgemeester Vanden Broucke roept de inwoners en bezoekers van Nieuwpoort op om de richtlijnen van de federale overheid strikt op te volgen: “We beseffen dat de situatie een grote impact heeft op iedereen. Maar nu moeten we zorgen voor elkaar en voor zij die voor ons zorgen. Neem de geldende maatregelen dus ernstig alsjeblieft.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.