Beselare heeft vanaf nu een heks die over het dorp waakt

© ZB
Redactie KW

Omstreeks 15.45 uur was het dan zover, alles werd in gereedheid gebracht om de lang verwachte rotondeheks te zien verschijnen. Het was kunstenaar Luc Lapere die eigenhandig het kunstwerk op zijn statief plaatste met de hulp van gemeentearbeiders en een aangestelde firma.

Toen de aanleg van de rotonde enkele jaren geleden begon, werd al het idee geopperd om er een standbeeld op te zetten dat verwijst naar het heksendorp. Twee jaar geleden was er dan de groep Marytte de Rosse, die eigenhandig een wagen in elkaar had gebokst en met toelating op het rondpunt had geplaatst naar aanleiding van de tweejaarlijkse Heksenstoet.

De heks zelf is een 85 kg wegend gevaarte dat op een bezem naar de horizon kijkt en waakt over het dorp en zo haar kompanen in het oog kan houden. Het dient tevens als windwijzer want het kan draaien in de windrichting mee. De inwoners van Beselare mogen zich nu met recht en reden beroepen op hun naam als heksen en de daarbij horende reputatie.

De Heksenstoet zelf gaat uit op 28 juli om 15.30 uur en geeft als bijtitel “De boel op stelten” en dat belooft een nog levendigere stoet te worden.

Het kunstwerk wordt zaterdag 13 juli aanstaande plechtig ingehuldigd voor genodigden.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier