Berrefonds biedt ook rouwende Brugse gezinnen een warme sjaal aan

Ook burgemeester Dirk De fauw, Schepen Martine Matthys van Welzijn (beiden CD&V) en jeugdschepen Mathijs Goderis (SP.A) overhandigden een sjaal een aan getroffen gezin.©Davy Coghe DC
Ook burgemeester Dirk De fauw, Schepen Martine Matthys van Welzijn (beiden CD&V) en jeugdschepen Mathijs Goderis (SP.A) overhandigden een sjaal een aan getroffen gezin.©Davy Coghe DC
Redactie KW

De ‘Koestercaravan’ van het Berrefonds trok de hele week door Vlaanderen om warme en aandacht te schenken aan gezin met verdriet door het verliezen van een (klein)kind(je). De caravan hield zaterdagavond ook in Brugge halt.

Het Berrefonds biedt via de haar tocht met de Koestercaravan letterlijk en figuurlijk warmte aan door zelfgemaakte sjaals, vervaardigd door vrijwilligers, te verdelen aan iedereen die, recent of lang geleden, in aanraking kwam met het verlies van een (klein)kind(je).

Ook op ‘t Zand in Brugge hield de Koestercaravan halt. De zogenaamde ‘Koesterkoeriers’ kwamen er hun pakketten met sjaals snel en veilig ophalen om de sjaals nadien op een coronaveilig manier tot aan de deur van rouwende gezinnen en hun omgeving te brengen.

Ook burgemeester Dirk De fauw, Schepen Martine Matthys van Welzijn (beiden CD&V) en jeugdschepen Mathijs Goderis (SP.A) overhandigden een sjaal een aan getroffen gezin. “Door de coronacrisis missen we heel wat warmte en verbondenheid. Zo zijn het voor heel wat mensen barre en eenzame tijden, zeker als ze dan nog eens met zo’n onwezenlijk verdriet kampen. Acties als de Koesterweek van het Berrefonds kunnen mee het verschil maken”, burgemeester De fauw.

Schepen Martine Matthys liet verstaan dat Stad Brugge ook in de toekomst de mensen van het Berrefonds zal ondersteunen en mee aandacht zal vragen voor alle mensen die een kind of kleinkind verliezen. “Brugge is sinds eind september een Compassionate City, waarbij we streven naar het (h)erkennen en bespreekbaar maken van zaken als verlies, overlijden, verdriet, rouw, … Een thema als het verlies van een kind mag hier dus zeker niet bij ontbreken”, aldus de schepen.

Ook schepen van Jeugd Mathijs Goderis ten slotte steunt het initiatief: “ Als kindvriendelijke stad vind ik het belangrijk dat we ook aandacht schenken aan sterrenkindjes en hun familie. Organisaties zoals het Berrefonds die een houvast bieden aan deze families verwelkomen we dan ook heel graag in onze stad.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier