https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Beroof een bank in Roeselaarse Escape Room

© Stefaan Beel
Peter Soete

Ontsnappen uit een griezelkamer of de code van een kluis kraken en de bank beroven? Vanaf nu kan dergelijk scenario gespeeld worden in Escape Room Roeselare in de Noordlaan.

Ozan Imik is niet aan zijn proefstuk toe als het gaat over Escape Rooms inrichten. De Genkenaar opent met zijn Escape Room Roeselare zijn zesde vestiging in België. Na Bergen, Namen, Aarlen, Hasselt en Genk is dit meteen zijn eerste West-Vlaamse project.

“Toen ik eens met vrienden op skivakantie was in Roemenië hebben we daar een Escape Room geprobeerd. Ginder is dat ontzettend populair en veel steden en dorpen hebben Escape Rooms. Ik geloof dat we toen vier verschillende hebben geprobeerd. In België was dat nog niet echt doorgebroken en ik moest naar Nederland om nieuwe Escape Rooms te ontdekken. Uiteindelijk heb ik de stap gezet om in Genk zelf een Escape Room in te richten en dat sloeg meteen aan. Roeselare is voorlopig mijn laatste project maar het is werkelijk uniek. Het verzamelt de beste elementen van mijn vijf andere Escape Rooms. Ik had hier in het verleden eens een kleine Escape Room geprobeerd, dat was ontsnappen uit een wagen, maar ik zag dat er hier in deze stad zeker ruimte was voor een groter project. ”

Casa de Papel

“Het principe van een Escape Room is zeer eenvoudig. Je krijgt 60 minuten de tijd om codes te kraken, om tips te ontcijferen die geheime deuren openen waar nieuwe opdrachten verborgen zijn. In Roeselare hebben we ons laten inspireren door twee internationale kaskrakers. Enerzijds is er de Casa de Papel-route die gebaseerd is op de populaire Netflix-serie. Daarin moeten de deelnemers een bank overvallen én ontsnappen uit de bankkluis. Anderzijds is er ook de Paranormal Activity-route naar de gelijknamige horrorfilms.”

“In Roeselare huren we het Escape Room-pand al van februari 2020 maar het is nog maar enkele weken open. Corona heeft daar natuurlijk alles mee te maken. Na de eerste lockdown mochten we wel werken maar onze kamers worden opgebouwd door buitenlandse teams en die mochten niet reizen. Pas na de tweede lockdown konden we starten en hebben we in drie maanden tijd alles gerealiseerd. Natuurlijk zijn er grote investeringen nodig in materiaal, huur en vooral geavanceerde IT-technologie. Hier in Roeselare wordt Robin Meert de manager en zal hij ervoor zorgen dat alles perfect verloopt.”

Escape Room Roeselare is gelegen in de Noordlaan 80c (naast Belfius). De Escape Room kan gespeeld worden vanaf twee tot acht personen en kost tussen de 35 euro (twee personen) en 22 euro (zes personen) per persoon. Dit is ook uitermate geschikt als teambuildingsactiviteit. Info en reserveren kan op 0485 99 74 05 of via info@escaperoeselare.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.