Beroepsfotograaf Pieter Clicteur stelt tentoon in psychiatrisch ziekenhuis Ieper

© EG
Redactie KW

In het PZ Heilig Hart organiseert de werkgroep KIOZ (Kunst In en Om het Ziekenhuis) vanaf 23 januari de kunsttentoonstelling Heart & Soul met werk van beroepsfotograaf Pieter Clicteur.

KIOZ probeert via kunst de laagdrempeligheid te verhogen en patiënten, personeelsleden en bezoekers in contact te brengen met verrassende kunstenaars en hun werken. Pieter Clicteur werkte tien jaar in de informaticasector vooraleer hij een carrièreswitch naar beroepsfotograaf maakte. “Momenteel werk ik fulltime als fotograaf voor bedrijven en particulieren”, vertelt Pieter.


Filmfestival Oostende

“In 2013 nodigde de dienst Cultuur van de stad Oostende mij uit om mijn foto’s tentoon te stellen in de Nieuwe Gaanderijen op de zeedijk. Ook de affiche van het Filmfestival Oostende 2013 was van mijn hand. Op de affiche prijkte Johan Heldenbergh. De foto werd onder water genomen en was meteen de aanzet voor een nieuwe uitdaging: onderwaterportretten. Een uitdaging die in 2015 resulteerde in heArt, een boek met 61 portretten van bekende Vlamingen, onder water geportretteerd ter promotie van orgaandonatie.”


Zelfmoordpreventie

In december 2016 publiceerde Pieter zijn tweede boek: Soul. Samen met zijn echtgenote, Inge Vanoverschelde, en ondersteund door het Centrum ter Preventie van Zelfmoord, stelde hij een boek samen dat zelfmoord in Vlaanderen moet helpen voorkomen. Hij portretteerde 40 bekende personen in twee emoties. De tentoonstelling Heart & Soul loopt van 23 januari 2020 tot begin augustus 2020 in het Onthaal en de Raadplegingen van het ziekenhuis. Op weekdagen van 14 tot 18.30 uur, op weekend- en feestdagen van 10 tot 18.30 uur. De vernissage van de tentoonstelling Heart & Soul – Pieter Clicteur vindt plaats op donderdag 23 januari vanaf 19 uur in het auditorium van het ziekenhuis met inleiding door Ivan Adriaen, voorzitter KIOZ-werkgroep, muzikale intro’s door Wim Opbrouck, voorstelling tentoonstelling door Pieter Clicteur en receptie. (EG)

Info: www.hhartieper.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier