Bereiding maaltijden Panukkel en Wiegelied verhuist naar centrale keuken

Redactie KW

Er was wat deining op sociale media over de sluiting van de keukens van kinderdagverblijven Panukkel en Wiegelied. “Dit is een positief verhaal”, weerlegt bevoegd schepen Silke Beirens (Groen). De bereiding van maaltijden in de kinderdagverblijven verhuist naar de centrale keuken. Vier personeelsleden krijgen een gelijkaardige functie aangeboden.

Jeroen Soete van SP.A-Stadsmakers klaagt de toestand aan op zijn Facebookpagina: “We weten allemaal dat niet alle jobs meer voor het leven zijn. En dat er altijd veranderingen kunnen optreden. Maar is dat nu echt nodig om mensen die zich vaak al jarenlang inzetten in hun job zo met hun rug tegen de muur te plaatsen? Binnen twee weken verdwijnt je job. Je krijgt de komende dagen een andere functie voorgesteld. En als je het niet aanstaat kan je altijd ontslag nemen of willen we ook je nog je C4 geven. Hallo? Ooit al gehoord van loopbaanbegeleiding? Respectvol omgaan met je personeel?”

Schepen Silke Beirens is naar eigen zeggen geschrokken van de deining op sociale media. “Want dit is een positief verhaal”, zegt ze. “We hebben een efficiëntieoefening gemaakt en daaruit kwam dat het veel efficiënter is om de bereiding van maaltijden naar de centrale keuken te verhuizen. Pas op, de keukens in de kinderdagverblijven sluiten niet. Voor fruitpapjes en vieruurtjes en dergelijke blijven de keukens in gebruik. Enkel de warme maaltijden, die tot hiertoe ter plaatse werden gemaakt, verhuizen we. Dit is zeker geen inboeting aan kwaliteit.”

Geen ontslagen

Vier personeelsleden die in de keukens werken, krijgen een gelijkaardige functie aangeboden binnen het stadsbestuur. “We gaan zeker geen mensen ontslaan, daar is geen sprake van.”

Bij de voorstelling van de meerjarenplanning vorig jaar raakte bekend dat de stad Oostende de diensten gezinszorg, aanvullende thuiszorg en catering wilde uitbesteden. Die procedure werd tijdelijk opgeschort door de coronacrisis, maar de plannen zijn nog niet van de baan. (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier