Beperkte schade na schoorsteenbrand in Lauwe

© CLL
Redactie KW

Wat voor Danny Soen uit de Rekkemstraat een rustige zondagavond moest worden, draaide bijna op een drama uit, toen zijn schoorsteen plots vuur vatte.

De duidelijk aangedane Danny begrijpt het zelf nog niet helemaal goed. “Ik heb recentelijk een nieuwe buis in de schoorsteen laten steken”, zo zegt hij. “Alles is vernieuwd geweest, maar toen ik deze avond rond 19.00 uur besloot om de haard te ontsteken, kreeg ik plots te kampen met hevige rookontwikkeling. Ik probeerde zelf nog actie te ondernemen, maar ik had al snel door dat dit onbegonnen werk was en ik belde de hulpdiensten.

De tijd waarmee de brandweer van Lauwe reageerde, was ongezien snel. Hun kazerne ligt immers op alles samen geen 500 meter van de woning verwijderd. Hoewel het grote materieel werd ingezet, een standaardprocedure bij dergelijke interventies, bleef de schade beperkt tot rook- en geurhinder.

Gedurende de interventie werd de Rekkemstraat voor het doorgaand verkeer afgesloten. Van zodra de brandweerwagens de plaats hadden verlaten, konden voertuigen opnieuw doorrijden.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier