Benthe (10) uit Rollegem speelt elke avond klarinet als applaus voor de coronabestrijders

Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Iedereen gaat op zijn creatieve manier om met de coronacrisis. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen hebben het er vaak moeilijk mee. De lange eenzame dagen tussen vier muren worden vaak gebroken met leuke activiteiten of en spannende film maar voor Benthe Vandorpe is het toch elke avond toewerken naar een hoogtepunt om 20 uur. Dan speelt Benthe prachtige liederen op haar klarinet aan de voordeur in de Tombroekstraat in Rollegem.

“Op 20 maart werd er door Vlamo opgeroepen om na het applaus een lied te spelen, meer bepaald We zullen doorgaan van Ramses Shaffy. De oproep werd opgepikt door Ilse Depoorter van de Koninklijke harmonie St. Cecilia Rollegem en Benthe wilde hier aan meedoen als lid van de harmonie”, verduidelijkt mama Inge Soens ons. Ook de buurtbewoners reageerden enthousiast en sinds die dag staat Benthe elke avond paraat aan haar voordeur.

“Benthe vindt het heel jammer dat ze haar familie en vrienden moet missen. Het lange thuisblijven begint haar wat te vervelen. We vinden het dan ook super dat ze dit iedere avond wil doen en zijn ook enorm trots op haar. Op die manier blijft ze ook oefenen op haar klarinet en vele mensen aanmoedigen die zich dagelijks inzetten om het virus te bestrijden”, aldus nog de mama.

De hele buurt doet mee

Het zou zo uit een lied van Samson en Gert kunnen komen de voorgaande titel maar niets is minder waar. Benthe wist met haar enthousiasme de buurt aan te sporen om mee te doen. “Broer Lasse (8) heeft gisteren voor de eerste maal meegedaan met zijn drum en wil zich hier ook elke avond voor engageren. We merken ook dat kleinere kinderen uit de buurt buitenkomen met hun speelgoedinstrument en dat geeft ons echt wel een zeer warm gevoel in de straat”, besluit Inge Soens.

Niet alleen in de Tombroekstraat is het elke avond muzikaal applaus maar ook in de Oude Aalbeeksestraat is men steeds op post. “Oma en Opa dragen hun steentje bij net zoals hun buren Els en Philip. In de Aalbeeksestraat speelt Ilse klarinet en de dirigente van de harmonie Melinda Cornette doet haar bijdrage in Hulste. In het Tulpenpark speelt Martin Soens er op de trompet”, weet papa Bert Vandorpe te vertellen. Kortom, aan muzikale dankliederen geen gebrek.

“Ik vind het heel leuk om de mensen eens op een andere manier te kunnen bedanken voor al wat ze doen voor ons.” Besluit Benthe Vandorpe nog.

https://www.youtube.com/watch?v=dYA0sx05WiM

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier