Benny Plamont en Julie Hoorelbeke wonen al twintig jaar in Hollebeke: “Dit is een dorp waar je de rust nog vindt”

We zien v.l.n.r. mama Julie, Elsy, Emmy, Lilly, papa Benny en Matty. (foto EG)
We zien v.l.n.r. mama Julie, Elsy, Emmy, Lilly, papa Benny en Matty. (foto EG)
Redactie KW

Nog geen duizend inwoners, maar toch een dorp uit de duizend. Dat is Hollebeke voor Benny Plamont (43) en Julie Hoorelbeke (37). Samen met hun vier kinderen Matty (18), Emmy (16), Lilly (12) en Elsy (7) wonen ze in de Komenseweg.

Benny is afkomstig van Wijtschate en werkt als heftruckchauffeur bij Decospan in Menen. “Met een leercontract werkte ik ooit gedurende twee jaar in de horeca. Een job waarvan je weet wanneer je begint maar nooit wanneer je eindigt en je bovendien vele uren draait”, vertelt Benny. “Ik woonde toen in de Elverdingestraat in Ieper, waar het veel te druk was. Mijn huidige baan garandeert normale uren.”

Julie is een Wervikaanse, maar is die typische streektaal al lang verleerd. “Ik werk al 13 jaar bij Familiehulp in de regio Ieper en op donderdagen in het dagverzorgingshuis Noah in Oostvleteren”, zegt Julie. “Ik ben sociaal aangelegd, anders had ik misschien een andere baan gekozen.”

Huis als belegging

Benny en Julie leerden elkaar kennen in 2001 tijdens een fuif in de Expohallen. “In januari zijn we 20 jaar samen. Ik ben vrijwel onmiddellijk bij Benny ingetrokken in onze huidige woning die Benny in 1999 zelf had gekocht als belegging. Achteraf bleek dat een goede keuze”, vervolgt Julie. “Kort nadat we samen waren, werd Chelsey geboren. Het kindje overleed na vijf dagen. In maart zou ze 19 jaar geworden zijn. Eigenlijk heeft elk huisje dus wel zijn kruisje.” Uiteindelijk werd het gezin uitgebreid met vier kinderen van wie de namen allemaal eindigen op een ‘y’. “Er zijn nog wel namen die op dezelfde klinker eindigen, maar we vonden dat ons gezin compleet is. Vier kinderen groot brengen, is geen eenvoudige opdracht. We geven ze een goede opvoeding en zullen ervoor zorgen dat ze een diploma en een rijbewijs hebben. Dan kunnen ze de wijde wereld intrekken en voor zichzelf zorgen.”

Weinig vrije tijd

Vier kinderen naar school laten gaan en hun hobby’s laten uitoefenen, vraagt heel wat planning. “We zijn 7 dagen op 7 beschikbaar voor onze kinderen”, zeggen Benny en Julie. “In coronatijden is het wat rustiger maar tijdens normale periodes vraagt dit veel organisatie. Matty gaat naar het College en zit in het laatste jaar Humane Wetenschappen. Volgend schooljaar gaat hij naar de Hogeschool in Gent maar is er nog niet helemaal uit welke richting hij zal volgen. Emmy volgt gezondheids- en welzijnswetenschappen in Immaculata, Lilly gaat naar de Middenschool en volgt moderne wetenschappen optie sport en Elsy zit in het tweede leerjaar in Immaculata. En dan hebben ze allen nog hun hobby’s. De meisjes gaan naar de Dansschool Dursin, de jongste twee volgen tumbling bij KIT en de kleinste gaat ook nog naar de tekenacademie en naar de plaatselijke Chiro. Onze dagen zijn zeer goed gevuld.”

Gezinsvakanties

Benny en Julie hebben een druk leven, maar bouwen ook nog wat ontspanning in. “We trachten tijdens de vakanties naar vakantieparken te gaan, in het binnenland of in Nederland. Eigenlijk is het goed wonen in Hollebeke. Je vindt hier de meest noodzakelijke winkels en handelszaken. Hollebeke is een dorp waar iedereen nog iedereen kent. De verschillende verenigingen zijn behoorlijk actief en als er iets georganiseerd wordt, zijn de meeste Hollebekenaren present. Overal moet je wat geluk hebben met de buren die je treft, maar hier is iedereen toch bereid een praatje te maken. We wonen in een rustig dorp dat dicht bij Ieper-stad aanleunt. Beter kan je niet wensen”, besluiten Benny en Julie. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.