De organiserende machten verzorgden een uitgebreid programma waaronder een mooie wandeling, een bezoek aan de dialyse afdeling, een film over TTP en er werd ook informatie gegeven over de mogelijkheid tot het doneren van plasma. De dag werd afgesloten met slotspeeches van burgervader Vincent van Quickenborne, vicerector Piet Desmet en professor Vanhoorelbeke.

Hoewel het weer gisteren niet meezat daagden er toch maar liefst 220 belangstellenden op. "De teller van aanwezigen ging dagelijks gestaag omhoog", verduidelijkt Petra Huyst, Stafmedewerker onderzoek en externe relaties. "Uiteindelijk mochten we stranden op 220 deelnemers wat, gezien de weersomstandigheden, een zeer mooi aantal deelnemers is. We zijn dan ook tevreden dat we dankzij deze benefietwandeling de zeldzame ziekte opnieuw een stuk bekender konden maken"

De benefietwandeling werd georganiseerd door het TTP fonds van KU Leuven Campus Kulak Kortrijk in samenwerking met AZ Groeninge, Stad Kortrijk, Rode Kruis (Vlaanderen), Sanofi, UZ Leuven, Radiorg en de Belgische koepel voor patiënten met een zeldzame ziekte. Een uitgebreide samenwerking die elk hun steentje bijdroegen aan het gehele plaatje.

"TTP, kort voor trombotische trombocytopenische purpura, is een uiterst zeldzame maar potentieel dodelijke bloedziekte. Ongeveer één op 1 miljoen mensen wordt er door getroffen. De ziekte kan tromboses over het ganse lichaam veroorzaken. Op KU Leuven Campus Kulak verricht het onderzoeksteam onder leiding van professor Karen Vanhoorelbeke baanbrekend werk naar de behandeling ervan. Professor Vanhoorelbeke staat mee aan het hoofd van het Labo voor Trombose onderzoek op campus Kulak waarin onderzoek naar trombose en hemostase centraal staat" verduidelijkt Petra Huyst nog.

Op de foto herkennen we Machteld Woutens en Igance Debrouwere uit Gullegem. © (Foto TV)

Via een recent opgestart TTP-fonds wil het team extra fondsen werven om het onderzoek naar deze aandoening verder te steunen. De benefietwandeling van gisteren was de eerste activiteit van velen. Onder de deelnemers waren ook de buren van de ouders van Isabelle Van De Vijver aanwezig. Isabelle lijdt aan de zeldzame ziekte en was nauw betrokken bij de organisatie van vandaag. "De geneeskunde intrigeert ons en daarom wilden we vandaag zeker aanwezig zijn. We hopen dat met de benefietwandeling de zeldzame ziekte een stuk bekender geraakt." Vertelt Machteld Woutens ons. "We vinden het vooral jammer dat we als mensen zeldzame ziektes op een manier als dit moeten bekendmaken. Er wordt veel te weinig aandacht besteed aan het onbekende. Het is belangrijk dat mensen met een zeldzame ziekte weten dat ze er nooit alleen voor staan."

Lees het volledige interview met Isabelle Van De Vijver en Professor dr. Karen Vanhoorelbeke hier.

De organiserende machten verzorgden een uitgebreid programma waaronder een mooie wandeling, een bezoek aan de dialyse afdeling, een film over TTP en er werd ook informatie gegeven over de mogelijkheid tot het doneren van plasma. De dag werd afgesloten met slotspeeches van burgervader Vincent van Quickenborne, vicerector Piet Desmet en professor Vanhoorelbeke.Hoewel het weer gisteren niet meezat daagden er toch maar liefst 220 belangstellenden op. "De teller van aanwezigen ging dagelijks gestaag omhoog", verduidelijkt Petra Huyst, Stafmedewerker onderzoek en externe relaties. "Uiteindelijk mochten we stranden op 220 deelnemers wat, gezien de weersomstandigheden, een zeer mooi aantal deelnemers is. We zijn dan ook tevreden dat we dankzij deze benefietwandeling de zeldzame ziekte opnieuw een stuk bekender konden maken"De benefietwandeling werd georganiseerd door het TTP fonds van KU Leuven Campus Kulak Kortrijk in samenwerking met AZ Groeninge, Stad Kortrijk, Rode Kruis (Vlaanderen), Sanofi, UZ Leuven, Radiorg en de Belgische koepel voor patiënten met een zeldzame ziekte. Een uitgebreide samenwerking die elk hun steentje bijdroegen aan het gehele plaatje."TTP, kort voor trombotische trombocytopenische purpura, is een uiterst zeldzame maar potentieel dodelijke bloedziekte. Ongeveer één op 1 miljoen mensen wordt er door getroffen. De ziekte kan tromboses over het ganse lichaam veroorzaken. Op KU Leuven Campus Kulak verricht het onderzoeksteam onder leiding van professor Karen Vanhoorelbeke baanbrekend werk naar de behandeling ervan. Professor Vanhoorelbeke staat mee aan het hoofd van het Labo voor Trombose onderzoek op campus Kulak waarin onderzoek naar trombose en hemostase centraal staat" verduidelijkt Petra Huyst nog.Via een recent opgestart TTP-fonds wil het team extra fondsen werven om het onderzoek naar deze aandoening verder te steunen. De benefietwandeling van gisteren was de eerste activiteit van velen. Onder de deelnemers waren ook de buren van de ouders van Isabelle Van De Vijver aanwezig. Isabelle lijdt aan de zeldzame ziekte en was nauw betrokken bij de organisatie van vandaag. "De geneeskunde intrigeert ons en daarom wilden we vandaag zeker aanwezig zijn. We hopen dat met de benefietwandeling de zeldzame ziekte een stuk bekender geraakt." Vertelt Machteld Woutens ons. "We vinden het vooral jammer dat we als mensen zeldzame ziektes op een manier als dit moeten bekendmaken. Er wordt veel te weinig aandacht besteed aan het onbekende. Het is belangrijk dat mensen met een zeldzame ziekte weten dat ze er nooit alleen voor staan."