Benefiet voor Stefaan en Ilse van Terranis na verwoestende brand

Vrienden en kennissen organiseren zaterdag een benefiet ten voordele van Stefaan Staelens (37) en Ilse De Schouwer (39) uit Vladslo. Op 26 augustus zag het echtpaar hun levenswerk Terranis, een bedrijf in tuin- en bosbouwmachines, in een half uur tijd volledig in vlammen opgaan. “Een ware nachtmerrie, maar de steun die we krijgen is hartverwarmend”, zegt Stefaan.

Stefaan en Ilse van Terranis. © BB

De brand richtte een grote schade aan. Het dak stortte in en de showroom met atelier raakte volledig vernield, net als honderden machines. “Ons bedrijf bestond ongeveer vijf jaar en elke dag werkten we met hart en ziel. Dit was ons levenswerk. Die nacht zagen we alles in een half uur vernield worden”, getuigt Stefaan Saelens.

Het was Ilse die de bewuste nacht wakker werd door het lawaai en de vlammen zag in de zaak naast hun woning. De kinderen van elf en dertien jaar waren niet thuis. Stefaan werd gewekt en belde onmiddellijk de brandweer. “Bij hun aankomst stond ons bedrijf in lichterlaaie. Dit beeld staat op mijn netvlies gegrift. Je voelt de grond vanonder je voeten wegzakken”, gaat Stefaan verder.

Kortsluiting

De oorzaak van de brand lag bij een kortsluiting in de werkplaats. Vermoedelijk brandde het plafond weg en stortte de mazouttank op de eerste verdieping naar beneden. Door de vrijgekomen brandstof woedde de brand daarna nog feller. “Wij hopen dat we ons bedrijf snel kunnen heropbouwen, liefst op dezelfde plaats. Maar het is wachten op de verzekering. Intussen kunnen we weinig doen en zijn het erg moeilijke dagen voor ons. Gelukkig kunnen we rekenen op de steun en medewerking van klanten, leveranciers, buren, vrienden en kennissen. Dat is echt hartverwarmend”, aldus de zaakvoerder.

Moeilijke dag

Zo organiseren enkele weldoeners zaterdag een benefiet in zaal De Zwaan in Vladslo. Inschrijven voor de maaltijd kan niet meer, maar tot 22 uur vinden tal van activiteiten plaats met een springkasteel, gezelschapsspellen, nagelen, een grabbelton en een kinderbingo. Een liveband zorgt voor muzikale omkadering. “De benefiet zaterdag wordt een eveneens een moeilijke dag voor ons, maar we zullen zo veel mogelijk aanwezig zijn. We willen de mensen die ons komen helpen van harte bedanken voor hun aanwezigheid”, besluit het koppel. Heel wat bedrijven en middenstanders uit de buurt zorgden reeds voor steun voor de benefiet. In De Zwaan in Vladslo kunnen zo’n 250 mensen terecht.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.