Benefiet voor Juul in Anzegem haalde maar liefst 4.250 euro op

De organisatie van de Benefietwandeling voor Juul haalde maar liefst 4250 euro op. Op de foto Sam Vansteenbrugge, Karla Van Coppenolle met René Vansteenbrugge in de armen, Wout Colman, Wim Depraetere, Juul Vansteenbrugge, Marten Vanden Berghe, Jan Vandendriessche, Melissa Claeys van Bednet en Veerle Veys. (Foto - XC)
Redactie KW

Met meer dan 400 kwamen de Anzegemnaren drie weken geleden opdagen op de benefietwandeling voor Juul. De jongen kampt met klierkanker. Voetbalclub SV Anzegem en Chiro Anzegem sloegen de handen in elkaar om de 17-jarige te steunen. Ze haalden 4250 euro op waarvan een deel naar Bednet gaat.

“We hadden het niet voor mogelijk gehouden”, vertelt een tot tranen toe bewogen mama van Juul, “We zijn super onder de indruk, zoveel mensen die meegedaan hebben. Het was ook een heel goed concept, iedereen kon meedoen. Er waren ook mensen die wij helemaal niet kenden die toch hun steentje wilden bijdragen. We kunnen nu weer door, we kunnen weer voort.”

Juul kreeg onder andere 1500 euro, maar ook een Bongo-bon (Adrenaline voor twee), een bon van Molecule en een helicoptervlucht. Een deel van het geld, 1000 euro, ging ook naar de organisatie Bednet. Die organisatie geeft zieke kinderen de mogelijkheid om vanuit hun huis toch de lessen te volgen. In de klas en in de slaapkamer komt een computer met camera waardoor de kinderen de klas kunnen zien en via chat kunnen communiceren met de leerkracht. “Dankzij bednet kan ik eigenlijk afstuderen, ik zit nu in mijn laatste jaar in het VTI. En anders zou ik mijn jaar moeten overdoen. Ik had ook van het begin gezegd dat het geld naar een goed doel moet gaan en niet naar mij”, legt Juul uit. Bednet zal het geld aanwenden om nieuw materiaal aan te kopen en hun software te vernieuwen, om zo andere zieke kinderen te kunnen helpen bij hun studies.

Ook Jan Vandendriessche is heel blij met het resultaat van de benefietwandeling: “Al hadden we 500 euro zouden we al heel blij zijn. Maar er kwamen meer dan 400 wandelaars opdagen, we verkochten 600 steunkaarten en ook heel wat sponsors droegen hun steentje bij. Het is bijzonder leuk om te zien dat mensen willen helpen. Ook SV Anzegem en Chiro Anzegem laten zich zo van hun warmste kant zien. In de brievenbus van kapper Alexander zat zelfs een enveloppe met 20 euro voor Juul. Mensen wisten dat Alexander in de organisatie van de voetbalploeg zit “, legt Jan uit.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier