https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Benefiet voor Joeri Verbeeck brengt 15.000 euro op

We zien v.l.n.r.: Femke, Stijn, Joeri, Tony en Martine Verbeeck. © BWB
Redactie KW

Vrijdag en zaterdag vond in De Warande een benefiet plaats voor Joeri Verbeeck. Met succes: er werd 15.000 euro ingezameld.

Joeri Verbeeck uit Lenteleven in Heule werd in april het slachtoffer van een dodehoekongeval op de Ring in Kuurne. De 17-jarige Heulenaar werd zwaargewond overgebracht naar het UZ Gent en revalideert er nog steeds. Het ongeval eiste een zware tol: Joeri verloor een arm, een oog en had diverse andere verwondingen.

Om het gezin van Joeri te steunen, was er het voorbije weekend in speeldomein De Warande een benefiet. Initiatiefnemer Christophe Vanderplancken reed er 24 uur op rollen, goed voor een afstand van 815 km. “Het ging verrassend goed”, zegt hij. “Hoewel het heel warm was, heb ik toch een goede rit achter de rug.”

Zowel op vrijdag als zaterdag was er veel volk in De Warande. “De familie van Joeri, monitoren van De Warande, de brandweer die Joeri heeft bevrijd na het ongeval, andere sympathisanten en vooral: ook Joeri was aanwezig. Het was fantastisch om te zien hoe goed die jongen met alles omgaat.”

De massale aanwezigheid heeft ook een mooi bedrag opgeleverd: 15.000 euro. Dat geld wordt gebruikt voor een hersengestuurde armprothese. “Hierdoor zal Joeri zelfstandiger kunnen leven. Hij zal trouwens de eerste zijn in België die zo’n prothese krijgt.” (NVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten