"Onze inzamelactie hebben we ondertussen stopgezet", vertelt Gwendoline, die met haar Facebookhulpgroep 'Zonder honger naar bed' regelmatig in de bres springt voor mensen die in nood zijn. "De respons was immens. Het gezin is werkelijk alles kwijt. We hebben vooral heel veel speelgoed en kleren ontvangen. Als kinderen met dergelijke drama's te maken krijgen, raakt dit bij veel mensen een gevoelige snaar. Donderdag en vrijdag was het hier een overrompeling van gulle schenkers." Het feit dat het vuur na een echtelijke ruzie door de vader zou zijn aangestoken, maakt voor Gwendoline geen enkel verschil. "Er zijn mensen in nood en die moeten geholpen worden", klinkt het resoluut. "Dat verhaal is trouwens niet officieel bevestigd." Voorlopig wonen mama Shauni en haar kinderen Milas (3) en Elies (8 mnd) in bij haar schoonmoeder, de moeder van Thomas. Hij ligt met zware brandwonden in het universitair ziekenhuis van Gent en wordt momenteel nog in een kunstmatige coma gehouden.

Benefiet

"Naast die inzamelactie hebben we een crowdfunding opgericht. Die kwam traag op gang maar begint nu aardig te lopen", aldus Gwendoline. "Op vrijdag 6 september organiseren we in de Gitsestraat in zaal Ter Beke vanaf 19 uur een benefiet eetfestijn. Dat gebeurt in samenwerking met de Welzijnschakel van de St.-Godelieveparochie. Voor 15 euro krijgen volwassenen een halve kip met frietjes en een groenten-buffet aangeboden. De kinderen kunnen voor 6,5 euro aanschuiven voor frietjes en twee frikadellen. Inschrijven kan tot woensdagavond. Stort het totaalbedrag op het bankrekeningnummer BE75 3770 7015 1851 met de vermelding 'Benefiet Eetfestijn' plus het aantal aanwezigen.

"Het oudercomité van Knack Handbalteam steekt de avond zelf ook een handje toe", vertelt verantwoordelijke Fred Dejonckheere. "Aan dergelijke initiatieven dragen we graag ons steentje bij." De organisatie hoopt op driehonderd inschrijvingen. Wie een financiële bijdrage wil leveren kan dit op gofundme.com onder de naam 'SOS Thomas Shauni Milas en Elies'.

Voor meer info, mail naar gwendolinelefere@hotmail.com.

"Onze inzamelactie hebben we ondertussen stopgezet", vertelt Gwendoline, die met haar Facebookhulpgroep 'Zonder honger naar bed' regelmatig in de bres springt voor mensen die in nood zijn. "De respons was immens. Het gezin is werkelijk alles kwijt. We hebben vooral heel veel speelgoed en kleren ontvangen. Als kinderen met dergelijke drama's te maken krijgen, raakt dit bij veel mensen een gevoelige snaar. Donderdag en vrijdag was het hier een overrompeling van gulle schenkers." Het feit dat het vuur na een echtelijke ruzie door de vader zou zijn aangestoken, maakt voor Gwendoline geen enkel verschil. "Er zijn mensen in nood en die moeten geholpen worden", klinkt het resoluut. "Dat verhaal is trouwens niet officieel bevestigd." Voorlopig wonen mama Shauni en haar kinderen Milas (3) en Elies (8 mnd) in bij haar schoonmoeder, de moeder van Thomas. Hij ligt met zware brandwonden in het universitair ziekenhuis van Gent en wordt momenteel nog in een kunstmatige coma gehouden. "Naast die inzamelactie hebben we een crowdfunding opgericht. Die kwam traag op gang maar begint nu aardig te lopen", aldus Gwendoline. "Op vrijdag 6 september organiseren we in de Gitsestraat in zaal Ter Beke vanaf 19 uur een benefiet eetfestijn. Dat gebeurt in samenwerking met de Welzijnschakel van de St.-Godelieveparochie. Voor 15 euro krijgen volwassenen een halve kip met frietjes en een groenten-buffet aangeboden. De kinderen kunnen voor 6,5 euro aanschuiven voor frietjes en twee frikadellen. Inschrijven kan tot woensdagavond. Stort het totaalbedrag op het bankrekeningnummer BE75 3770 7015 1851 met de vermelding 'Benefiet Eetfestijn' plus het aantal aanwezigen. "Het oudercomité van Knack Handbalteam steekt de avond zelf ook een handje toe", vertelt verantwoordelijke Fred Dejonckheere. "Aan dergelijke initiatieven dragen we graag ons steentje bij." De organisatie hoopt op driehonderd inschrijvingen. Wie een financiële bijdrage wil leveren kan dit op gofundme.com onder de naam 'SOS Thomas Shauni Milas en Elies'.