Benefiet ‘Tielt, stad boven de wolken’ groot succes

Vrijdag 1 november ging ‘Tielt, stad boven de wolken’ door in de Tieltse Europahal. Organisatoren Lotte De Cloet, Koen Voet, Lore Vandewiele en Dominique Maes wilden met dit event geld inzamelen voor de vzw Boven de Wolken, een organisatie waar beide koppels afgelopen jaar mee in contact kwamen nadat hun kindjes in mei stil werden geboren.

Er zakte heel wat volk af naar de Tieltse Europahal voor het benefiet. © foto WMe

Dankzij vzw ‘Boven de wolken’ konden beide koppels, ondanks alles, het ouderschap op de kraamafdeling toch koesteren. Binnen de twaalf uur zorgde de vzw dat er een professionele fotograaf ter plekke was om dat unieke moment waarop ze samen waren als gezinnetje, te vereeuwigen. De foto’s met Sies en Anna zijn voor beide gezinnen dan ook van onschatbare waarde. Met het benefiet wilden de organisatoren, in het kader van de Warmste Week, vzw Boven de Wolken die deze dienstverlening gratis aanbied aan ouders van sterrenkindjes, een mooie financiële bijdrage schenken.

Het programma, opgebouwd in drie delen, was gevarieerd en startte reeds om 10.30 uur met een Move Outside bootcamp voor volwassenen. Om 14.00 uur waren jongeren welkom voor vier uur intens speelplezier op de kindernamiddag. Die kinderen hadden duidelijk zin in XL-Games, schmink- ,kapsel- en ballonstanden of een van de springkastelen. Reeds ruim voor aanvang stond er een lange rij wachtende kinderen en ouders.

Heuse kinderfuif

Terwijl de kinderen zich naar hartenlust uitleefden, konden de ouders terecht in de wijnbar of de rustige cafetaria want met een heuse kinderfuif werd er rustig opgewarmd voor het derde luik van de dag.

De organisatoren mogen terugblikken op geslaagd benefiet.
De organisatoren mogen terugblikken op geslaagd benefiet.© foto WMe

Iets na 18.00 uur maakten de springkastelen en aanwezige foodtrucks binnen plaats om wat meer ruimte te creëren. Iets wat ook onmiddellijk resulteerde in een drastische stijging van de gemiddelde leeftijd bij het aanwezige publiek. Met optredens van Tars (deelnemer The Voice), en drie Tieltse topbands Tysten, Hands off De Barmaid en de prettig gestoorde bende van Maïski Molie voor middernacht en DJ’s Impuls, Bert en Bernie en Patje Krimson moest men qua enthousiasme en opkomst zeker niet onderdoen voor het jonge volkje van de middagshift. Er werd genoten, gezongen, gedanst en gedronken voor het goede doel en dat tot in de vroege uren.

Vlekkeloze organisatie

De opkomst en reacties waren overweldigend. Het aantal verkochte steunkaarten en deelnemers lag ver boven wat ze vooraf hadden durven hopen. Door een perfect op mekaar ingespeeld team verliep de organisatie vlekkeloos en kijken de organisatoren tevreden terug op een geslaagd benefiet.

Tijdens de Warmste Week zullen de organisatoren samen met de mensen van Boven de Wolken met de cheque naar gaststad Kortrijk afzakken.

(WMe/ foto’s WMe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.