Benefiet met ereburger André Nollet voor vzw 02 in Wervik

André Nollet tussen Sofie Blancke en Bjorn Leleu in. © Marc Verhaeghe
Redactie KW

‘We are Wervik’ staat voor Bart Ostyn, Kenneth Carrein en Philippe Deleu. Ten voordele van de vzw 02 in de Speiestraat organiseerden ze het voorbije weekend een benefiet. Met zaterdagavond smullen van hutsepot of spaghetti en een optreden in GC De Knippelaar in Kruiseke. Zondag was er in zaal Kapittel ‘An evening with… André Nollet’. De cartoonist is ereburger van de stad Wervik.

André Nollet zat in de praatstoel naast Sofie Blancke (Radio 2) en Björn Leleu, sedert september bij de stad Wervik coördinator Vrije Tijd. André is de oom van Sofie. Er was ook muzikale omlijsting. Ook burgemeester Youro Casier kwam aan het woord.

Ontspannende bloemlezing

Het werd een ontspannende bloemlezing met hoogtepunten en anekdotes uit het leven van André Nollet (75). Er werd uitgebreid teruggekeken op de rijkgevulde carrière van André, met bijzondere aandacht voor zijn Wervikse roots. Hij groeide op in Wervik en woont al jarenlang in Gent.

Kunstveiling uitgesteld

De opbrengst gaat naar de vzw 02, een instelling Bijzondere Jeugdzorg met in de Speiestraat De Witte Berken en De Wijzer. Aanvankelijk was er het idee om er een driedaagse van te maken met op vrijdagavond in ’t Kapittel een kunstveiling met geschonken werken van lokale kunstenaars maar ook van André Nollet zelf.

“De veiling is uitgesteld tot wellicht april of mei”, aldus Philippe Deleu. “Onder meer de pandemie was een rem om voldoende te verzamelen. Er zullen ook enkele verrassingen onder de hamer komen. Ook de opbrengst van deze veiling gaat integraal naar vzw O2. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.