BEN is de fusienaam van twee woonzorgcentra

Directeur Renaat Lemey stelt BEN voor als nieuwe naam voor twee woonzorgcentra. © (Foto JM)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

De woonzorgcentra Vincenthove uit Roeselare en Open Kring Sint Vincentius Ardooie zullen vanaf 1 januari één worden en samen de ouderenzorg verzorgen onder de naam BEN.

“Aan de fusie ging een lang proces van voorbereiding vooraf”, zegt directeur Renaat Lemey van Open Kring in de Kortrijksestraat te Ardooie. “Van deze fusie werd gebruik gemaakt om de huisstijl te restylen en om een nieuwe naam te kiezen. BEN kwam uit de bus.”

De keuze op BEN Woonzorgnetwerk komt voort uit de belangrijke waarden die beide centra gemeen hebben. “BEN staat voor wie je écht Bent. Zo zien we samen onze bewoners, ze worden door de medewerkers behandeld in hun authenticiteit.”

Directeur Renaat Lemey en zijn collega Soetkin Kesteloot zijn er van overtuigd dat deze nieuwe stap van verregaande samenwerking hen versterkt en meer dan ooit hun warm DNA blootlegt.

Voor de bewoners en de medewerkers werd een boekje uitgewerkt waarin de kernwaarden van BEN zijn neergepend. “Eigenheid, vernieuwen, huiselijkheid, goesting, respect en vriendelijkheid zijn de kernwaarden van BEN”, zeggen Renaat en Soetkin. De baseline ‘BEN, je mag er zijn’ benadrukt de eigenheid van iedereen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.