Bemanning Sirius in quarantaine na redding vluchtelingen

Redactie KW

De negenkoppige bemanning van de Sirius, het schip dat zaterdag 15 bootvluchtelingen redde voor de kust van De Panne, is in quarantaine geplaatst in afwachting van de uitslag van een coronatest.

Zaterdagmorgen voer de Sirius uit om 15 bootvluchtelingen te redden die voor de kust van De Panne in problemen waren gekomen. Het ging om negen Irakezen, vier Koeweiti, één Afghaan en één Egyptenaar, die ‘s ochtends vroeg met een opblaasbare rubberboot vertrokken waren in Duinkerke. De bemanningsleden slaagden erin om de vluchtelingen veilig en wel op te pikken en naar de haven van Oostende te brengen.

Omdat er nauw contact is geweest tussen de bemanning en de vluchtelingen, moesten de negen bemanningsleden in quarantaine op het schip, dat intussen aangemeerd ligt in de haven van Oostende. “Ze droegen het nodige beschermingsmateriaal: mondmaskers, brillen en handschoenen”, zegt woordvoerder Daphne Vanhoucke van VLOOT, de rederij van de Vlaamse overheid en eigenaar van de Sirius. “Ook de vluchtelingen kregen onmiddellijk een mondmasker.”

“Maar toch willen we geen enkel risico lopen. De bemanningsleden zijn eerst getest en de duur van de quarantaine zal afhangen van de testresultaten. Maar er is op dit moment niets dat er op wijst dat iemand besmet zou zijn.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten