Belvedère op Kemmelberg weer open

We zien Jolien Vandoorne, Christophe Malisse en Sylvie Fioleau. (foto EF)
Redactie KW

De horecazaak Belvedère op de Kemmelberg opnieuw open. Met Sylvie Fioleau is de nieuwe uitbaatster geen onbekende, want eerder hield ze het restaurant al 18 jaar open. Eigenaar Noël Kindt (88) is alvast tevreden.

Het prachtige witte gebouw op de top van de Kemmelberg is een beschermd monument dat eigendom was van de familie Geelhand De Merxem. Bouwondernemer Noël Kindt kocht en renoveerde het pand in 2013 en moest goed twee jaar wachten om uitbaters te vinden. In mei 2015 openden Zeinab Marvani, Amin Ghanbari en Milad Behboudi tearoom en restaurant Belvedère. “Na een jaar werd door een vonnis van de vrederechter hun contract verbroken”, vertelt de eigenaar. “Ze hadden overal schulden.” In september 2016 werd Alex Hoflack de nieuwe uitbater, maar ook dat liep verkeerd af. Sinds een jaar stond de zaak opnieuw leeg.

Uitkijktoren

De uitkijktoren naast de horecazaak was wel vrij te bezichtigen, al lieten veel bezoekers zich afschrikken door de gesloten toegangspoort. “Dat zal nu niet langer het geval zijn, want tijdens onze openingsuren staat de poort open”, lacht Sylvie Fioleau die sinds het paasweekend de nieuwe uitbaatster is van de Belvedère. Al is nieuw niet helemaal correct, want tot 2013 baatte ze het restaurant al uit. De voorbije jaren was ze gastvrouw van de Trilogie in Kemmel-centrum. “Nu de toren nog meer in het oog springt dan de voorbije jaren zal dit zeker een meerwaarde worden voor onze zaak. We zijn open van 10 tot 18 uur, met uitzondering op dinsdag. We proberen een nieuw concept uit waarbij we bewust kiezen om ‘s avonds niet te openen.” Samen met haar team zal Sylvie er alles aan doen om de zaak opnieuw te doen draaien. “Op een berg als de Kemmelberg hoort nu éénmaal een zaak te zijn die open is. De toeristen kijken daar naar uit. Het was pakweg 20 jaar geleden zo en het is nog steeds zo.” Het paasweekeind was in ieder geval al veelbelovend, er was veel volk op de Kemmelberg. “We willen een kwaliteitsvolle zaak zijn met ijsbereidingen, pannenkoeken en wafels, maar ook snacks en heel wat suggesties.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier