Vanaf zaterdag 6 april opent Bellewaerde opnieuw de deuren, met een nieuwe leeuw. De mannelijke leeuw Aru komt uit Zoo Augsburg (Duitsland) en is 11 jaar oud. "Aru is een zeer zachtaardig dier", zegt woordvoerder An De Ridder. "Hij wordt momenteel geïntroduceerd bij de leeuwinnen Luna, Asagi en Kefira. Bellewaerde hoopt dat deze introductie vlot verloopt, zodat Aru in de toekomst kan helpen om de genetische lijn van de Oost-Afrikaanse leeuwen niet verloren te laten gaan. Op deze manier zou Bellewaerde kunnen deelnemen aan het kweekprogramma in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Leeuw Aru en de leeuwinnen Luna, Asagi en Kefira zullen tijdens de start van het seizoen afwisselend zichtbaar zijn voor de bezoekers."

Met Aru komt er dus een opvolger voor Figaro, de mannelijke leeuw die elf jaar hét icoon van Bellewaerde was, maar er vorig jaar in september op 14-jarige leeftijd overleed.

De ingang aan de Frezenbergstraat werd afgelopen winter volledig vernieuwd. "Bezoekers wanen zich vanaf het betreden van het park in Mexicaanse sferen. De ingang werd dan ook omgedoopt tot Ingang Mexico. Het project is een totale investering van twee miljoen euro."

Ook nieuw dit jaar is Lumberjack Festival, de nieuwe Stunt & Dive Show. "Bezoekers genieten van een nieuw scenario, nieuwe stunts en nieuwe effecten voor de Stunt & Dive Show", zegt An De Ridder. "Tijdens Lumberjack Festival gaan twee teams in duel tegen elkaar en moeten ze enkele superspannende opdrachten tot een goed einde brengen. Adembenemende stunts en duizelingwekkende duiksprongen worden afgewisseld met een flinke portie humor."

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de paasvakantie (van 6 april tot en met 22 april) dagelijks deelnemen aan de Jacques Paaseierenzoektocht. Tussen 14 uur en 16 uur kunnen ze verstopte eitjes zoeken in het Palendorp. Na hun zoektocht worden ze beloond met chocolade-eitjes.

Wie een bezoek plant aan Bellewaerde, kan dat vanaf 1 juli 2019 uitbreiden met het gloednieuwe indoorwaterpark. "Bezoekers komen tot rust in een natuurlijke oase van groen en glijden met het hele gezin van de ene waterattractie naar de andere. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op de interactieve speelzones en lazy river met tal van watereffecten. En voor wie het graag wat spannender heeft, zijn er de familieglijbaan 'Aquaventure' en racerglijbaan 'Splash Clash'", besluit de woordvoerster.