Bellewaerde verwelkomt bizonjong en drie doodshoofdaapjes

© Bellewaerde
Redactie KW

In Bellewaerde in Ieper vonden enkele geboorten plaats: een Europese bizon en drie doodshoofdaapjes. “Die stellen het allemaal goed”, klinkt het in het park.

Afgelopen vrijdag kwam in Bellewaerde een bizonjong ter wereld. Het gaat om een vrouwelijke Europese bizonkalf van mama Iphedea en papa Balder. “Het kleintje stelt het goed. De mama begon na de geboorte meteen het kalfje schoon te likken. Het stond al snel recht en begon melk te drinken”, aldus Tina Taillieu van Bellewaerde.

Bellewaerde verwelkomt bizonjong en drie doodshoofdaapjes
© Bellewaerde

Sinds 2012 neemt Bellewaerde deel aan een kweekprogramma voor bizons. De bizon, het grootste zoogdier van Europa, komt al sinds WO II niet meer in de natuur voor. Ze werden opnieuw in de natuur geïntroduceerd, eerst in Polen en later in andere delen van Oost-Europa. Een paar maanden geleden werd Ipolite, een in 2015 in Bellewaerde geboren Europese bizon, uitgezet in het Shahdag National Park in het noorden van Azerbeidjan. Er werden eerdere al andere bizons uit Bellewaerde losgelaten in de natuur. Dankzij kweekprogramma’s zijn er opnieuw 4.400 bizons in vrijheid te vinden.

Bellewaerde verwelkomt bizonjong en drie doodshoofdaapjes
© Bellewaerde

In het Bellewaerdepark in Ieper werd niet alleen een bizon geboren, ook drie doodshoofdaapjes zagen het levenslicht. “De drie doodshoofdaapjes zijn geboren in de afgelopen twee weken. Maandag deed de dierenarts een medische check-up en daarbij kon het geslacht worden vastgesteld”, aldus Tina Taillieu. Het gaat om drie mannetjes.

Op maandag 15 juli werd ook een Rothschildgiraf geboren in het park. “Het babygirafje stelt het ondertussen nog steeds goed”, klinkt het. “Sinds een week kan het de Savanne ontdekken en kunnen de bezoekers het girafje zien.”

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier