Bellewaerde schenkt goodiebags van Halloween aan ziekenhuizen

Het personeel van het Jan Yperman Ziekenhuis waren in de wolken met hun goodiebags. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Bellewaerde voorzag 25.000 goodiebags voor de halloweenperiode, maar door de verplichte sluiting van de pretparken stond er een overschot van 9.000 stuks in de loods. Door ze te schenken aan de ziekenhuizen in de regio krijgen ze een tweede leven als steuntje in de rug voor het zorgpersoneel.

Op vrijdag 20 oktober besliste de federale regering dat alle pretparken de deuren moesten sluiten. Bellewaerde had echter honderdduizenden euro’s geïnvesteerd in zijn nieuwe halloweenconcept. Dat bestond onder meer uit een speurtocht waarbij de kinderen op het einde een goodiebag kregen. Door de goodiebags te schenken aan het Jan Yperman krijgen ze alsnog een nuttige bestemming. “Voor onze trick-or-treat-concept van Halloween hadden wij 25.000 goodiebags voorzien, waarvan er 9.000 klaar waren en stonden te wachten in de loods op de kinderen die de speurtocht zouden doen”, zegt woordvoerder Filip Van Dorpe van Bellewaerde. Helaas kwamen ze niet door de verplichte sluiting. Daarom hebben we beslist om ze uit te delen aan de dichtstbijzijnde ziekenhuis Jan Yperman Ziekenhuis, AZ Groeninge in Kortrijk, AZ West in Veurne en AZ Delta in Roeselare. We zaten toch met dat overschot. Het zou zonde zijn om ze te moeten vernietigen en we denken dat de mensen in de ziekenhuizen zeker een steuntje in de rug verdienen voor het zware werk dat ze doen in deze moeilijke tijden.”

Jan Yperman Ziekenhuis

Vijf kilometer verder in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper werden de goodiebags alvast met veel enthousiasme onthaald. “Om onze medewerkers te bedanken voor hun inzet organiseerde het JYZ dit jaar een familiedag. Door de coronapandemie hebben we deze familiedag al twee keer moeten uitstellen. We gaan daarom voluit voor ‘derde keer, goede keer’ en hebben ondertussen een nieuwe datum geprikt in september volgend jaar. Dat is natuurlijk nog even, maar de mensen van Bellewaerde schonken voor elke medewerker, arts en vrijwilliger van het JYZ een Halloween goodiebag met allerlei lekkers om hen te steunen in deze drukke tijden. Het is met andere woorden van ‘care’ naar ‘scare’!”, klinkt het bij Jan Yperman Ziekenhuis. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.