https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bellewaerde presenteert nieuwe attractie vlak voor opening

Stefaan Lemey en Koning Leeuw bij de toegang tot Wakala. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Bellewaerde ontvangt opnieuw bezoekers in zowel het pretpark als het indoor waterpark vanaf woernsdag 1 juli. In Bellewaerde kunnen bezoekers de nieuwe family coaster Wakala ontdekken, alsook de vier Amoertijgers. Bezoekers moeten zich wel aan extra maatregelen houden.

De extra maatregelen die worden toegepast in het park, zijn gefundeerd op drie basisprincipes: het creëren van 1,5 meter afstand, het zorgen voor voldoende en heldere informatie en het toepassen van extra hygiënemaatregelen.

“Veiligheid is al altijd een topprioriteit geweest voor Bellewaerde en dat is in de huidige situatie niet anders. Het Bellewaerdeteam heeft met de eigen veiligheidsexpertise en nodige investeringen alles in het werk gesteld om de bezoekers op een veilige manier te kunnen ontvangen,” zegt Stefaan Lemey, algemeen directeur. “Om deze maatregelen zo correct mogelijk te kunnen toepassen, wordt er een beperkt aantal bezoekers toegelaten per dag. Hierdoor is het voor iedereen, ook abonnementshouders, verplicht om op voorhand online een bezoek te reserveren.”

Lees verder onder de foto.

Medewerkers van Bellewaerde gebruiken stokken om te controleren of de beveiliging goed vast zit. (Foto TOGH)
Medewerkers van Bellewaerde gebruiken stokken om te controleren of de beveiliging goed vast zit. (Foto TOGH)

Vanaf 1 juli kunnen de bezoekers in Bellewaerde de nieuwe attractie Wakala beleven. De avontuurlijke familiecoaster bevindt zich in de canada-zone en vertegenwoordigt een investering van 7,5 miljoen euro. “De attractie bevat meerdere elementen die zullen zorgen voor plezier met het ganse gezin. Er zijn onder andere twee liftheuvels, waarvan één met een lichte versnelling, alsook een kruising en bocht doorheen het traject van de attractie Dawson Duel. Het coastertraject, met een aantal vinnige maar comfortabele bochten, eindigt op een antenne van 21 meter hoogte boven de Bellewaerde-vijver, waarop de treinen voorwaarts de hoogte ingaan en achteruit terugkeren.”

Kwakiutl

De naam Wakala is een verwijzing naar de Kwakwaka’wakw (ook wel Kwakiutl genoemd), de oorspronkelijke bewoners van Vancouver Island, de naburige eilanden en delen van het vasteland van Brits-Columbia in Canada. Deze indianenstam leeft vandaag nog altijd in de bossen en langs het water in West-Canada, en hun kano’s zijn daarbij hun belangrijkste vervoermiddel. “De decoratie is volledig in het thema van deze Canadese Indianencultuur”, vervolgt Stefaan Lemey. “De lengte bedraagt 660 meter en de maximumsnelheid 50 km per uur. Er zijn drie treinen met plaats voor 20 personen per trein. Daarmee heeft de Wakala een capaciteit van 1.000 personen per uur, wat de hoogste capaciteit van het park is. Met deze attractie mikken we op het ganse gezin. De minimumlengte om erop te mogen is 1 meter, dus ook voor kleinere kinderen is deze attractie heel geschikt.”

Lees verder onder de foto.

Het uitzicht van op het hoogste punt van Wakala. (Foto TOGH)
Het uitzicht van op het hoogste punt van Wakala. (Foto TOGH)

“Bellewaerde verwelkomt dit seizoen ook vier Amoertijgers in het park. De Amoertijgers Zeya, Tynda, Nanai en Onon zijn afkomstig van Hluboká Zoo in Tsjechië, waar ze geboren zijn. Het gaat om drie vrouwelijke tijgers en één mannelijke tijger. Bezoekers kunnen hen bewonderen op hun gloednieuwe klimstructuur langs het wandelpad of vanop de attractie Bengal Express”, zegt Stefaan Lemey. “Een uitstap naar Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark blijft dus garant staan voor een uitstap vol plezier en avontuur voor het ganse gezin.”

Nieuwe parking

Andere vernieuwingen zijn de heraangelegde parking en aangepaste ingangszone. “Dat was ook een investering van meer dan 2 miljoen euro”, zegt Stefaan Lemey. “Dan hebben we nog allerhande kleinere onderhoudswerken gedaan. Wakala is een investering van 7,5 miljoen euro, maar het totale investeringsportefeuille voor dit jaar bedraagt 10,2 miljoen euro. Het is het vierde jaar op rij dat we mooie investeringsportefeuilles hebben gekregen van ons moederbedrijf Compagnie Des Alpes. We zullen zien wat de toekomst brengt na Covid-19. In ieder geval zal er verder geïnvesteerd worden in Bellewaerde. We zijn blij dat we deze investering dit jaar nog hebben kunnen doen. Mocht die volgend jaar gepland staan, dan ging het misschien moeilijker worden. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we de komende jaren het investeringstempo kunnen herhalen.”

Praktische info

Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark openen de deuren vanaf woensdag 1 juli. Voor bezoekers én abonnementshouders is het verplicht om op voorhand online een bezoek te reserveren. Voor de meest recente openingskalender en reservatie van een bezoek, ga naar bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten