Bellewaerde ontgoocheld omdat testweekend niet toegelaten wordt

De opening op 1 juli wordt meteen de vuurdoop van de nieuwe attractie Wakala, een investering van 7,5 miljoen euro. (Foto TOGH) © TOGH
Redactie KW

Hoewel de Veiligheidsraad woensdag groen licht gaf voor de opening van pretparken en zwembaden vanaf 1 juli, is Bellewaerde niet tevreden. “Wij hadden gehoopt om te kunnen testen in het weekend, maar zelfs dat wordt ons niet gegund”, zegt directeur Stefaan Lemey.

Op 1 juli gaat Bellewaerde open voor het publiek, toch overheerst teleurstelling bij directeur Stefaan Lemey. “We hadden gehoopt dat we nog gingen kunnen testen dit weekend zodat we gradueel het aantal bezoekers zouden kunnen opkrikken tegen 1 juli, maar zelfs dat wordt ons niet gegund”, zegt Stefaan Lemey.

“We vinden het heel jammer en het is al de zoveelste slag in ons gezicht. Wij vonden het al heel vreemd dat Pairi Daiza op 18 mei mocht openen en wij moesten wachten tot 1 juli. De logica daarvan is me nog steeds niet duidelijk.”

Niettemin staan ze in Bellewaerde te popelen om opnieuw bezoekers te ontvangen. “Uiteraard, we waren al helemaal klaar op 8 juni. Voor ons wordt het sowieso een slecht jaar. Het enige dat we nog kunnen doen is de schade beperken. Ons plan was om dit weekend al te testen met 500 à 1.000 bezoekers om geleidelijk te kunnen stijgen naar 4.000 à 5.000 bezoekers.”

Tien procent van capaciteit

“Nu zullen we op 1 juli en de eerste dagen starten met 1.000 à 1.500 bezoekers. In ieder geval zullen we dit seizoen wellicht nooit nog het aantal van 10.000 tot 15.000 bezoekers halen, wat we in een normaal seizoen op sommige dagen in juli en augustus kunnen halen. Wellicht gaan we naar een maximum van 5.000 bezoekers na een zestal dagen. Het komt er dus op neer dat we beginnen met 7 à 10 % van de capaciteit en gradueel stijgen naar 30 à 40 % van de capaciteit.”

Wie Bellewaerde wil bezoeken kan al enkele weken reserveren. “Sinds een aantal dagen zien we dat de reservaties aan het stijgen zijn. 1 juli is al uitverkocht, maar de volgende dagen is er zeker nog plaats. Bij elke attractie staan er handdesinfectiepunten aan de ingang én de uitgang. Ook de wachtrijen zijn aangepast om social distancing mogelijk te maken. Mondmaskers zullen verplicht worden op de attracties voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Als je gewoon wandelt in het park is een mondmasker niet verplicht.”

Ook Bellewaerde Aquapark zal op 1 juli de deuren openen. “Daar legt de overheid een maximumcapaciteit op van 30 %. Dat is net genoeg om geen verlies te draaien, maar echt rendabel kun je dat ook niet noemen”, besluit directeur Stefaan Lemey.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier