Bellewaerde krijgt omgevingsvergunning voor nieuw aquapark

Redactie KW

Het attractiepark Bellewaerde heeft een omgevingsvergunning gekregen voor de bouw van het nieuwe aquapark. Dat besliste de deputatie van de provincie West-Vlaanderen donderdag. Er zijn wel enkele voorwaarden aan gekoppeld.

Dit voorjaar kondigde Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van het attractiepark in Ieper, de bouw van een nieuw waterpretpark aan. Donderdag heeft dat dossier een belangrijke horde genomen met het bekomen van de omgevingsvergunning. Het grootschalige zwembadcomplex komt volledig binnen de voorziene zone voor dagrecreatie van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Bellewaerde.

Voorwaarden

Er zijn wel enkele voorwaarden gesteld, onder andere op het vlak van de impact op de waterhuishouding en de groeninkleding. Zo moet nv Belpark zorgen voor de opvang en buffering van alle hemelwater afkomstig van het aquapark en komen er 63 nieuwe hoogstambomen ter compensatie van de 56 te rooien hoogstambomen. Bellewaerde moet ook zorgen voor voldoende parkeermogelijkheden en een goede bereikbaarheid.

Opening in 2019

De volledige site zal zo’n 3.000 vierkante meter groot zijn en zich op de parking aan de Meenseweg bevinden. Binnenin voorziet Bellewaerde verschillende glijbanen, speeltuigen, een speelzone en peuterbad, maar ook een welnesszone en een belevingstraject, genaamd Lazy River. De opening is voorzien begin 2019.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier