Bellewaerde gaat voor coronaproof Halloween, zonder acteurs maar wel met zoektocht

In de decoratie is er ook een ludieke knipoog naar het coronavirus. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Halloween ziet er dit jaar helemaal anders uit in Bellewaerde. Van 10 oktober tot 8 november wordt er een ‘Trick-or-Treat-zoektocht georganiseerd in het park. Wie meer zin heeft in waterpret kan terecht in Bellewaerde Aquapark, waar er Meet & Greets met Mermaid Céline doorgaan.

Meer dan 2.000 pompoenen – waaronder een exemplaar van maar liefst 850 kilo -, 2.500 maïsstengels, 300 skeletten, vuurkorven, rookmachines, lasers en zelfs het coronavirus in een kooi… Medewerkers van Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark zijn volop in de weer om het pretpark en het waterpark in een griezelig jasje te steken voor Halloween.

Door de coronamaatregelen moest Bellewaerde wel het halloweenconcept herdenken. “Ons halloweenprogramma is echt gefocust op gezinnen die met hun bubbel naar hier kunnen komen”, zegt directeur Stefaan Lemey. “Aan de kindjes vragen we om verkleed of geschminkt te zijn. Bij het binnenkomen van het park krijgen ze een parkplan waarop ze trick-or-treat-gewijs stempels kunnen verzamelen. Dat kan bijvoorbeeld door een attractie te doen, maar ook door de drie verborgen zones in het park te vinden. Op de eerste locatie komen ze bij Koning Leeuw waar ze een armbandje krijgen, bij een andere locatie worden ze opgewacht door een heks en krijgen ze een gratis foto. De Indiaan op de derde verborgen locatie trakteert dan weer met een snoepje. Bij het verlaten van het park krijgen ze een goodiebag met tal van toffe geschenkjes.”

Geen spookhuizen

De spookhuizen, shows en griezelige acteurs van de vorige edities zijn er niet meer bij. “We hebben gekozen om Halloween dit jaar iets kindvriendelijker te maken, dus minder spookhuizen en echte horror. Dat is ook omdat we dat niet coronaproof kunnen organiseren. Het was zoeken naar een oplossing en zo zijn we gekomen bij die trick-or-treattocht”, vervolgt Stefaan Lemey. “Kinderen tot 12 jaar mogen verkleed en geschminkt in hun favoriete halloweenfiguur naar het park komen en zo zélf de hoofdpersonages van dit griezelfeest zijn. Bezoekers kunnen samen met hun bubbel het park bezoeken, helemaal coronaveilig. Tal van decoraties en gethematiseerde attracties zorgen voor griezelig veel plezier. Er is zelfs een Tiktokgedeelte waar bezoekers een filmpje op muziek kunnen maken bij onze decoratie.”

Mermaid Céline

Tal van decoraties, aangepaste verlichting en lasereffecten zorgen ook voor een mysterieuze halloweensfeer in Bellewaerde Aquapark. “In het weekend van 23, 24 en 25 oktober en 30 en 31 oktober en 1 november zullen bezoekers Mermaid Céline kunnen bewonderen langs het parcours van de attractie Jungle Expedition. Tevens zal het ook mogelijk zijn om deze prachtige zeemeermin van dichtbij te ontmoeten tijdens een spetterende Meet & Greet”, zegt Stefaan Lemey.

Bellewaerde was normaal van plan om nog eens een winteropening te organiseren, maar ook daar gooide corona roet in het eten. “Gezien de grote investering die we zouden moeten doen om een winteropening te organiseren, hebben we toch ervoor gekozen om het risico niet te nemen. Mocht er deze winter opnieuw een piek zijn en het volk komt niet af… Daarom hebben we de winteropening overgezet naar de winter van volgend jaar”, besluit Stefaan Lemey. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier