Bellewaerde beperkt verkoop suikerspinnen door overlast met wespen

Op sommige plaatsen in Bellewaerde worden er geen suikerspinnen meer verkocht om te vermijden dat er een wesp in zou komen. “Maar op zich is er geen sprake van grote wespenplagen of overlast”, nuanceert woordvoerder An De Ridder.

© Getty Images/iStockphoto

“Elk jaar zijn er in augustus in België (en in Europa) meer wespen, en nu is dat zeker zo door de weersomstandigheden”, zegt woordvoerder An De Ridder van Bellewaerde. “Door de vele natuur en de grote waterpartijen in Bellewaerde, zijn er bij ons uiteraard ook wespen te vinden. We spreken op dit moment niet van overlast – vorig jaar hadden we bijvoorbeeld veel meer last van wespen – maar we blijven uiteraard waakzaam. Om eventuele incidenten te vermijden, hebben we recent beslist op sommige verkooppunten geen verse suikerspin meer te maken of te verkopen.”

Op sommige plaatsen kun je dus niet meer smullen van een lekkere suikerspin, maar ander suikerhoudend voedsel zoals cola of ijs is wel nog beschikbaar. “Cola of ijs zijn al klaargemaakt, en bij bijvoorbeeld een bol ijs kan je goed zien of er al dan niet wespen rondvliegen. Gezien suikerspin ter plaatse gemaakt wordt, zou het eventueel kunnen dat er een wesp te dichtbij komt en mee in de suikerspin verdwijnt, en dat willen we vermijden voor de veiligheid van onze bezoekers”, vervolgt An De Ridder. “Wij hebben uiteraard af en toe een bezoeker die door een wesp gestoken wordt, maar tot nu toe blijken onze maatregelen tegen de wespen vrij effectief, gezien het geringe aantal gevallen. Deze gevallen hadden op zich geen link met suikerspin.”

Ondertussen doet Bellewaerde er alles aan om de overlast door wespen te beperken. “Wij werken samen met een gespecialiseerde firma die ons helpt bij de bestrijding van de wespen, en we hebben op veel plaatsen in het park wespenvallen”, besluit An De Ridder.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.