Bellewaerde Aquapark bij heropening meteen uitverkocht: “We hebben dit erg gemist”

© (Foto TP)
© (Foto TP)
Redactie KW

Na een opgelegde coronasluiting van zo’n acht maanden was het Bellewaerde Aquapark op de dag van de heropening meteen uitverkocht. In het pret- en dierenpark mogen de indoor attracties en restaurants weer open.

Stephanie uit Menen en Chiara uit Gullegem stonden woensdagnamiddag met hun kinderen te popelen aan de toegangsdeuren van het Bellewaerde Aquapark in Ieper. “We zijn hier met onze kinderen en de dochter van een vriendin. Allemaal hebben we dit waterpretpark erg gemist”, vertellen ze. “Wij hebben een abonnement en gingen voor de coronaperiode een tweetal keer per maand. Tijdens de lockdown was het niet evident om onze kinderen van vijf jaar leuk bezig te houden. Hier kan dat perfect: terwijl zij ravotten, zijn wij even op ons gemak. Door alle waterpret zullen ze straks zeker al in slaap vallen in de auto op de terugweg. We hebben een rustige avond voor de boeg.”

Investeren

Het Aquapark heeft een capaciteit van duizend bezoekers, maar laat nu maximum 350 mensen per tijdslot toe. “Normaal zijn er twee tijdsloten per dag: van 10 tot 15 uur en van 15 uur tot sluitingstijd”, zegt parkdirecteur Stefaan Lemey. “We hebben tijdens de sluitingsperiode ongeveer 250.000 euro geïnvesteerd in nieuwe vestiaires, lockers en toiletten om groepen kwalitatiever te ontvangen. Ons park is heel populair bij jeugdgroepen en we verwachten dat zij tegen de zomer in groten getale terugkomen. We zijn blij dat we terug open zijn.”

Indoor attracties

Het pret- en dierenpark zelf is al even open. “In de maand mei waren we elke dag quasi uitverkocht. Tegen het weekend kunnen we de capaciteit uitbreiden van 4.500 naar 5.500 mensen doordat we ook de indoor attracties en restaurants weer mogen openen. De bezoekers waarderen en respecteren de coronamaatregelen. We voelen dat heel wat mensen weer een themapark willen bezoeken.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten