Bellegemse weide aan café In den Keizer wordt omgetoverd tot Jardin Jacqueline

We zien v.l.n.r. Steven De Wit met zoon Warre, buurvrouw Dorine Verschelde en haar zoon Ewout Lengeles, Greet Vercruysse en buurman Bernard Lengeles in Jardin Jacqueline. © EDB
Redactie KW

De hele zomer lang mogen kinderen uit Bellegem in de weide tegenover café ‘In den Keizer’ ravotten, kampen bouwen, insecten verzamelen en luieren in de hangmat.

“We zagen een oproep van Wildebras voor groenzones in de deelgemeenten waar kinderen kunnen buiten spelen”, zegt Steven De Wit van de ouderraad van vbs Bellegem. De weide tegenover café ‘In den Keizer’ leek hem ideaal. Steven nam contact op met de eigenaars, de kinderen van Jacqueline Catry, de in november overleden cafébazin van het café. Ward en Greet Vercruysse waren bereid om de weide, waar ook schapen in grazen, te laten gebruiken door spelende kinderen.

Het is een win-win situatie“, stelt Greet. “De kinderen kunnen vrij in de natuur ravotten en tegelijk wordt de weide onderhouden. Het wordt een ontmoetingsplaats voor iedereen, zoals het café van onze moeder er een was.” De weide in de Dottenijsestraat wordt ‘Jardin Jacqueline’ genoemd naar de overleden cafébazin.

Het wordt een ontmoetingsplaats, net zoals het café van moeder er een was – Greet Vercruysse

Een landbouwer kwam al een stuk maaien en maandag komt Wildebras een basiskamp opzetten. Het eerste speelmoment wordt voorzien op maandagavond 8 juli. De weide zal voor de kinderen de hele vakantie bereikbaar zijn. Er wordt wel gevraagd telkens de poort dicht te doen, zodat de schapen niet ontsnappen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier