Bellegem Klinkt zorgt met liveshow op radio Quindo voor verbinding in coronatijden

De traditionele nieuwjaarsrecepties in Kortrijk en deelgemeenten kunnen dit jaar om bekende redenen niet doorgaan. Maar de vrijwilligers van de OC-raad Bellegem laten de start van het nieuwe jaar niet zomaar voorbij gaan. Samen met Medialab Quindo maken ze een radioshow voor en door Bellegemnaren.

v.l.n.r. zien we Helga Kints (oc De Wervel), Bo Slambrouck (radio Quindo), Stijn Loosveld (oc De Wervel) en schepen van Deelgemeenten Stephanie Demeyer.©ELS DELEU EDB
v.l.n.r. zien we Helga Kints (oc De Wervel), Bo Slambrouck (radio Quindo), Stijn Loosveld (oc De Wervel) en schepen van Deelgemeenten Stephanie Demeyer.©ELS DELEU EDB

Vier vrijwilligers van de werkgroep Bellegem Klinkt, Maarten Dierick, Emmanuel Labarque, Stijn Loosveldt en Helga Kints, gingen begin december aan de slag en organiseren op zaterdag 9 januari tussen 17 en 20 uur Bellegem Klinkt, een live radioshow van Bellegemnaren voor Bellegemnaren.

Online stemmen

Via een online formulier op sociale media deden ze een oproep aan de Bellegemnaren om hun top drie van favoriete muzieknummers door te sturen. Je kon ook een liedje schenken aan een voor jou bijzonder iemand. Meer dan 250 inwoners stuurden ondertussen hun top drie door.

“Dat is ongeveer een Bellegems huishouden op de tien. Welke liedjes het vaakst aangevraagd werden, kom je zaterdag te weten. We lichten wel al een tipje van de sluier op: ruim 60 nummers werden meer dan één keer gekozen”, klinkt het enthousiast.

Liveshow via Quindo

Luisteren naar de radioshow kan door af te stemmen tussen 17.00 uur en 20.00 uur op de website van Medialab Quindo. “Quindo ondersteunt radioprojecten die mensen en gemeenschappen willen versterken. Dit Bellegems project is daar een prachtig voorbeeld van”, aldus Broos Claerhout, coördinator van Medialab Quindo.

De radioshow wordt live uitgezonden vanuit woonzorgcentrum De Zon. De inwoners van het woonzorgcentrum zullen via een luidspreker op de binnenplaats kunnen meegenieten van het gebeuren. Vrijwilliger Stijn Loosveldt praat samen met een nu nog geheime sidekick de radioshow aan elkaar.

Naast de oproep om liedjes door te sturen, lanceerden de initiatiefnemers ook een oproep aan de inwoners van Bellegem om hun huis te verlichten. Tijdens de live-uitzending gaan de drie andere vrijwilligers op pad om coronaveilig interviews af te nemen van inwoners die hun top drie doorstuurden. Fotograaf Jonas Verbeke gaat mee op pad om de verlichte huizen in beeld te brengen.

Niet evident

“In deze moeilijke tijden een evenement organiseren is niet evident. Ik ben verheugd dat de vrijwilligers van de OC-raad Bellegem dit uniek initiatief uitwerkten”, aldus Stephanie Demeyer schepen van Deelgemeenten en Vrijwilligers. “Het toont dat de vrijwilligers van onze stad talent hebben en dynamisch zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het voor een lichtpunt zal zorgen bij de inwoners.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.