Bellegem Fietst coronaproof op zondag 23 augustus

Vooraan zitten Filip Tack (links) en Henk Slosse. Achteraan staan Stefaan Busquart (links) en Frank Haspeel. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

WTC De Pelikaan bestaat 50 jaar en wil dit niet zomaar voorbij laten gaan. “We organiseren voor iedereen een coronaproof ‘Bellegem Fietst’ op zondag 23 augustus”, luidt het.

Bellegem Fietst is een gratis familiefietstocht van 23 km door Bellegem. “Het is de bedoeling om iedereen op de fiets te krijgen”, aldus Filip Tack. Er wordt gestart in het centrum van Bellegem ter hoogte van de Brouwtorenstraat. De ingeschrevenen moeten zich er aanmelden voor de start. Starten kan tussen 14 en 15 uur. Door de nieuwe maatregelen in verband met covid-19 wordt er niet in groep maar individueel of in bubbels gefietst en werd er een zoektocht van gemaakt. Het parcours zal uitgepijld worden. Bij aankomst is er voor de deelnemers een versnapering van Gezinsbond Bellegem en een drankje van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Inschrijven is noodzakelijk want iedere deelnemer wordt voor de tocht verzekerd via de Wielerbond.”

“Op de van 16 tot 20 uur verkeersvrije Bellegemplaats treedt de rondlopende muziekgroep ‘Rock au Vin’ op. We doen elk jaar een gezinstocht voor de leden van de club met hun gezin, maar wilden dat door onze 50ste verjaardag opentrekken naar heel Bellegem”, vertelt Filip Tack.

WTC Pelikaan

WTC De Pelikaan startte onder de vleugels van wielerclub KSV Bellegem. “Er was in Zwevegem een wielertoeristenclub opgericht en in Bellegem wou men dat ook. Een aantal mensen van KSV zetten zich hiervoor in. De club werd gesticht in 1970 door Gustaaf Eggermont, Romain Deloose, Gerard Lefebvre, Modeste Loncke en Oscar Vercruysse.”

De naam De Pelikaan werd gekozen om de wielertoeristenclub een eigen karakter te geven. “Pelikanen staan bekend als sociale vogels, ze gaan gezamenlijk op jacht en broeden in kolonies.”

Inschrijven kan via fil.tack@telenet.be tot dinsdag 18 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier