Belgische record stoepkrijttekenen gevestigd in Ichtegem

Vlaams minister Hilde Crevits wordt op de radio geïnterviewd door Luc Vandendriessche van het Tramstatiecomité en door enkele schoolkinderen. We zien v.l.n.r. Geert Rogiers van Carina Radio, voorzitter Luc Declerck en secretaris Luc Vandendriessche van het Tramstatiecomité, professor Yves Benoit van het Kinderkankerfonds, minister Crevits en een deel van de vele aanwezige kinderen. (Foto HH)
Redactie KW

255 leerlingen van de Ichtegemse basisscholen vestigden op woensdagmorgen 9 september het Belgisch record stoepkrijttekenen.

De recordpoging was een initiatief van het Tramstatiecomité, dat sinds donderdag 3 september en nog tot en met nu zaterdag 12 september tien dagen radio maakt in een voormalig tramstel op het bedrijf Mispelon in de Hugo Verrieststraat. Dat gebeurt onder de noemer ‘Carina Radio’ en in samenwerking met vroegere dj’s van het gelijknamige radiostation dat in de jaren ’80 vanuit Ichtegem uitzond.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits kwam even over 9 uur ter plaatse om het startschot te geven voor de recordpoging. Ook prof. dr. Yves Benoit, de voorzitter van het Kinderkankerfonds, was erbij. De kinderen konden immers sponsorgeld verzamelen voor hun stoepkrijttekening. Dat geld gaat naar het fonds. Op het grote Tramstatiefeest zaterdagavond komt professor Benoit de opbrengst ophalen.

255 m²

Minister Crevits werd op de radio geïnterviewd door Luc Vandendriessche van het Tramstatiecomité en door enkele kinderen die haar pittige vragen voorschotelden. Ze vroegen de minister onder meer naar haar mening over vakantie en huiswerk en om voldoende centen om de scholen te renoveren. Vervolgens mochten de 255 kinderen van de derde, vierde, vijfde en zesde leerjaren van Vrije Basisschool De Schatkist – centrum en Engel – en Gemeenteschool De Bever aan de slag. Ze kregen elk één vierkante meter van de Hugo Verrieststraat om een tekening op te maken. Tegen 11 uur was het record gevestigd.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier