https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belgische primeur: onco-brood voor patiënten in het O.L.V. Van Lourdes Ziekenhuis in Waregem

Danny Minne (sponsor), Kimberly De Frene en Lize De Frene (Oigo), dokter Chloë Haverbeke (Oncoloog), Kimberly Verriest (oncologische diëtist), Inge Decock (hoofdverpleegkundige dagkliniek), Mieke Himpens (sociale dienst), Els Rigole (Oigo) en Peter Boeren (Chef Gastro Ingineering LT). © MV3 (Foto MV)
Redactie KW

Kankerpatiënten die vaak chemotherapie krijgen hebben veel onaangename bijwerkingen. Eén ervan is de smaak die van de oncologische patiënten wordt aantast. Niets smaakt hen nog of het smaakt helemaal anders, en dat betekent vaak ook dat de zin om te eten verdwijnt.

Daarom werd het idee van een onco-brood ontwikkeld. Tot nu toe was dit hoofdzakelijk een item van onderzoek en research, maar nu is het klaar om breder uitgerold te worden. Het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem zal het eerste ziekenhuis zijn dat deze service aanbiedt aan oncologische patiënten.

Op maat van de patiënt wordt onderzocht welke smaken wél nog als lekker gepercipieerd worden. Dat kunnen heel extreme smaken zijn. Er worden vervolgens twee persoonlijke recepten uitgewerkt voor een oncobrood. Patiënten krijgen vervolgens een broodoventje mee om dat recept uit te testen.

Dankzij de financiële ondersteuning door OIGO en Elektro Minne kunnen ze dit kosteloos aanbieden. Op die manier kunnen ze wel smakelijk eten, wat hun krachten ten goede komt. Oigo heeft nog mee dat ze nu zondag 19/09 een wandeltocht organiseren (afstand 5km-10km en 15 km) die start om 7u30 tot 19u aan OC De Coorenaar, Coornaertdreef te Desselgem ter ondersteuning van het OLV van Lourdesziekenhuis Waregem. (MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten