Belgisch kampioen BMX Barre Neyrinck in K in Kortrijk

© JVGK
Redactie KW

Zaterdag was de Belgische kampioen BMX Barre Neyrinck te gast in K in Kortrijk. Hij gaf er enkele demonstraties en signeersessies.

Barre Neyrinck maakte er tezelfdertijd promotie voor Velofollies. De organisatie van Velofollies en K in Kortrijk werkten hiervoor samen. “Het is altijd leuk om zulke mooie en grote beurs te mogen promoten. Het is de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in Europa”, aldus de Belgische kampioen. Tientallen supporters kwamen hem begroeten.

Zo ook de 9-jarige Bently Beernaert. “Ik ben een echte BMX fan en heb zelf ook een bmx-fiets. Ik heb er jaren voor gespaard en ben hem ook zelf gaan kopen”, getuigt Bently. “Thuis doet hij aan freestyle BMX en vallt echt heel weinig. Hij leert zichzelf alles aan en zit niet in een club”, aldus mama. Bently mocht met Barre een stunt demonstreren.

Belgisch kampioen BMX Barre Neyrinck in K in Kortrijk
© TVK

Belgisch kampioen BMX Barre Neyrinck in K in Kortrijk
© TVK

Ook de kleine Noor, mama Ann en broertjes Seppe en Tijs tekenden present. “We passeerden hier toevallig”, aldus de mama. “Het is de eerste keer dat we dit zien. Het is wel leuk om zoiets van dichtbij te zien. Super, ik vind dit wel goed”, zegt Tijs, die een skateboarder is. “Ik doe graag frisbee”, aldus Seppe.

Belgisch kampioen BMX Barre Neyrinck in K in Kortrijk
© JVGK

De tweede dag van Velofollies lokte 13.356 bezoekers. Met de 15.106 bezoekers van vrijdag staat de teller op 28.460. Pieter Desmet, de organisator van Velofollies, hoopt zondagavond de kaap van 40.000 bezoekers te halen.

(Peter Van Herzeele/foto TVK/foto’s en video JVGK)

https://www.youtube.com/watch?v=Ztmzh1RzCVg

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.