Het Belgische fregat trekt richting Groot-Brittannië voor de internationale oefening Joint Warrior 2020. Samen met fregatten van Portugal en Canada zal het zich bij de overige 13 schepen voegen en gedurende twee weken samen trainen rond Schotland.

"Met 65 procent van de bemanning jonger dan 35 jaar, is dit fregat wellicht het jongste ooit dat zich op volle sterkte naar een oefening trekt", klinkt het bij de marine.

Elf procent van de totale bemanning van het Belgische fregat is vrouw. Zowel het departement Operaties als het departement Logistiek worden geleid door vrouwen. Het medische departement bestaat bovendien volledig uit vrouwen.

De bemanning kreeg strenge maatregelen opgelegd om besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

(Belga)

Het Belgische fregat trekt richting Groot-Brittannië voor de internationale oefening Joint Warrior 2020. Samen met fregatten van Portugal en Canada zal het zich bij de overige 13 schepen voegen en gedurende twee weken samen trainen rond Schotland. "Met 65 procent van de bemanning jonger dan 35 jaar, is dit fregat wellicht het jongste ooit dat zich op volle sterkte naar een oefening trekt", klinkt het bij de marine. Elf procent van de totale bemanning van het Belgische fregat is vrouw. Zowel het departement Operaties als het departement Logistiek worden geleid door vrouwen. Het medische departement bestaat bovendien volledig uit vrouwen. De bemanning kreeg strenge maatregelen opgelegd om besmettingen met het coronavirus te voorkomen.(Belga)