Belgian Deaf Devils voelden zich meteen thuis in Maldegem

foto LV
Redactie KW

Het internationaal voetbalfestival dat zaterdag in Kleit werd georganiseerd kan de start zijn van een samenwerking tussen Maldegem en de Deaf Devils.

Door de goede contacten die de twee bestuursleden van de Belgian Deaf Devils met FC Kleit hebben kon de ploeg met zijn 4de internationaal voetbalfestival terecht op het terrein van FC Kleit. De ploeg beschikt zelf over geen eigen terrein en mag regelmatig gebruik maken van een terrein van het KBVB-complex in Tubize. Als zij een internationale wedstrijd willen spelen, moeten zij altijd op zoek naar een ploeg die een terrein heeft dat voldoet aan de voorwaarden van de wedstrijdorganisatie en dat liefst gratis ter beschikking wil stellen. Dat de BDD welkom waren in Kleit bleek uit de belangstelling die er voor de sportieve verbroedering was. Er waren ook een twintigtal sympathisanten die de BDD een nieuwe wedstrijdbal schonken.

Samenwerking

Voor het probleem van het terrein zou er na het voetbalfestival in Kleit mogelijks een oplossing gevonden zijn. Door het festival werden er niet alleen contacten gelegd met FC Kleit, maar ook met de gemeente Maldegem. Burgemeester Bart Van Hulle, als schepen van Sport, en Glenn Longeville (beiden Open VLD) waren er niet toevallig aanwezig. Na gesprekken met het bestuur van de Belgian Deaf Devils willen zij onderzoeken of er geen samenwerking tussen de gemeente en de BDD kan ontstaan. De Accommodatie van KSK Maldegem leent zich uitstekend om wedstrijden van de BDD te organiseren. Ook Rotary Club Maldegem was met een ruime delegatie aanwezig op het voetbalfestival. De serviceclub heeft in het verleden de BDD reeds gesteund en liet er zaterdag geen twijfel over bestaan dat de BDD ook in de toekomst op meer dan sympathie van Rotary Club Maldegem kunnen rekenen. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier