Beleef Brugs familiefestival Krik Krak vanuit je kot!

Kan kunst de wereld redden? Rond deze vraag zouden kinderen tijdens het Krikrakfestival op zaterdag 7 en zondag 8 november spelen, dromen en experimenteren. Door de verstrengde coronamaatregelen gaat het familiefestival niet door. De cultuurhuizen zorgen wel voor een gratis alternatief programma voor de kinderen met leuke en interactieve doe-, kijk- en luisteropdrachten om thuis aan de slag te gaan. In de herfstvakantie maken we de opdrachten bekend via de website www.krikrak.be en op social media.


Om toch een beetje kleur te brengen in deze donkere dagen wapperen er vanaf 30 oktober 47 kleurrijke vlaggen aan de verschillende speelplekken. De vlaggen zijn ontworpen en gemaakt door 185 kinderen uit vier centrumscholen en vier wijkscholen o.l.v. De Batterie.

Deze maand creëerden de basisscholen SBS Sint-Michiels, Sint-Andreasinstituut, SLHD Brugge en Brugge Centrum de kleurrijke vlaggen voor Krikrak. De Triangel, SLHD De Smalle, De Tandem, OLVA Steenbrugge ontwierpen de vlaggen die eerder al voor Uitwijken gemaakt werden en die te zien zijn aan House of Time. Dit kwam tot stand met de hulp van het Kostuumatelier Brugge.

De kinderen worden uitgenodigd om de vlaggeninstallaties met hun eigen bubbel te komen bewonderen en daarna zelf thuis aan de slag te gaan om hun eigen vlag te ontwerpen. Hou natuurlijk rekening met de geldende coronamaatregelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.